Genel Bilgiler
Görevlerimiz
Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Yurt Dışı Akademik Birimlerinin akademik ve idari yapılanması ile eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesi ile ilgili planlamalara, yurt içi ve yurt dışındaki akademik birimlerin her türlü Uluslararası iş ve işlemlerinin yürütülmesine ilişkin faaliyetleri yürütmek.
Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Yurt Dışı Akademik Birimlerinin akademik ve idari yapılanması, eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesi ile ilgili planlamaları, yurt içi ve yurt dışındaki akademik birimlerin her türlü Uluslararası iş ve işlemlerinin yürütülmesine ilişkin konuları, Uluslararası öğrenci ve personel değişim programlarının yürütülmesini, yurt dışı akademik birimlerin idari ve mali konuları ile her türlü fiziki yapılanması ile ilgili faaliyetleri yürütmek.
Faaliyetlerimizi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi bünyesinde sürdürmekteyiz.
Koordinatörlüğün İşleyişi
- Yurt dışı birimlerimizde görevlendirelecek idari ve akademik personelin planlaması,
- Yurt dışı birimlerimizde görevlendirelecek idari ve akademik personelin yazışmalarının tamamlanması,
- Yurt dışı birimlerimizde görevlendirelen kişilere gerekli bilgilendirme yapılması,
- Yurt dışı birimlerimizde görevlendirelen personelin Ulaşım ve Konaklama işlemlerinin sağlanması,
- Yurt dışı birimlerimizde yerel ve merkezden görevlendirelecek idari ve akademik personelin yolluk, gündelik veya maaş işlemlerinin yaptırılması,
- Yurt dışı birimlerimize alınan demirbaş ürünlerin veya tüketim malzemelerinin kontrol ve denetimi,
- Yurt dışı birimlerimizde eğitim öğretim ile alakalı (Akademik Takvim, Müfredat ve Ders Programlarının) planlaması,
- Yurt dışı birimlerimizde Eğitim Öğretim yıllarında YÖS (Yabancı Öğrenci Seçme) Yazılı Sınavı ve Mülakat Sınavının planlamasının yapılması,
- Yurt dışı birimlerimizde görevlendirelen idari ve akademik personelden görevlendirildikleri birimler ile alakalı detaylı rapor istenmesi,
- Yurt dışı birimlerimizin bulundukları bölge ile alakalı protokollerin organize edilmesi,
Koordinatörlüğün Faaliyet Alanları
- Üniversitenin yurt dışı akademik birimlerinin akademik ve idari yapılanması ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek.
- Üniversitenin yurt dışı akademik birimlerinin yer aldığı ülkeler ile yapılacak iş birliği protokollerini hazırlamak.
- Yurt dışında kuruluşu gerçekleştirilmiş veya kurulacak olan akademik birimlerin fiziki alt yapısının oluşturulması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaları koordine etmek ve onaylamak.
- Yurt dışı akademik birimlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesi ile ilgili planlamaları yapmak.
- Üniversitenin yurt dışı akademik birimlerini ilgili yurt içi akademik birimler ile iş birliğini koordine etmek.
- Yurt dışındaki birimlere görevlendirilecek akademik ve idari personelin yurt dışındaki transferleri dahil gidiş-gelişlerini planlamak, iaşe ve konaklama ile ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirmek, takibini yapmak ve birimler arası bilgi akışını sağlamak, gerektiğinde bu işlemlerin yürütülmesi ve hizmet satın alınması için koordinasyonu sağlamak.
- Üniversitenin yurt dışındaki akademik birimlerinin talep ve ihtiyaçlarına yönelik süreçleri ilgili birimlerle koordine etmek.
- Yurt dışındaki akademik birimlerin eğitim faaliyetlerine yönelik iş ve işlemlerde bilgi ve materyal desteği sağlamak.
- Yurt dışındaki akademik birimlerin gelir-gider hesaplarını ve harcamalarını takip etmek.
- Avrupa Birliği programları da dahil olmak üzere, yurt dışındaki üniversitelere bağlı birimler, araştırma merkezleri ve benzeri kurumlarla akademik personel, öğrenci ve idari personel değişimini gerçekleştirmek için gerekli işlemleri yürütmek.
- Yurt dışındaki üniversiteler, üniversitelere bağlı birimler, araştırma merkezleri ve benzeri kurumlarla ortak eğitim programlarının açılması, KA131 ve KA171 projelerinin hayata geçirilmesi, ortak projelerin gerçekleştirilmesi ve bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi sürecine destek olmak.
- Mevlana Değişim Programı gibi Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen programlara, Ulusal Ajansın AB Programları ile uluslararası diğer değişim ve burs programlarına, Üniversite öğrenci ve öğretim elemanlarının etkin katılımını desteklemek ve sürece yönelik iş ve işlemleri gerçekleştirmek.
- Üniversite’ye belirli bir süre için gelen uluslararası öğrencilerin/öğretim elemanlarının ilgili dersleri alabilmeleri/verebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasına destek olmak.
- Üniversiteden mezun olan veya olacak olan öğrencilerin yurt dışında almak istedikleri mezuniyet sonrası eğitimler için Üniversite tarafından yapılması gerekli olan iş ve işlemlerin uygunluğuna karar vermek ve yapılacak olan iş ve işlemleri koordine etmek.
- Üniversite’ye yurtdışından değişim programları veya projeler çerçevesinde gelecek öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve idarî personelin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirler almak, uyum programları, dil kursları ve benzeri planlama ve uygulama çalışmaları yapmak ve sorunların çözülmesine yönelik stratejiler geliştirmek.
- Üniversitemizin uluslararası yükseköğretim fuarlarında temsil edilmesini sağlamak.
- Üniversitenin ve faaliyetlerinin yurtdışında daha iyi tanınması için gerekli faaliyetleri programlamak ve uygulamak; her türlü tanıtım materyalinin hazırlatılmasını, edinilmesini ve dağıtılmasını sağlamak.
- Uluslararası derecelendirme kuruluşlarına Üniversite ile ilgili veri akışını koordine etmek ve derecelendirme kuruluşlarının yayımlamış olduğu sonuçları analiz ederek Üniversite Üst Yönetimine bilgi vermek.