Neden Sağlık Bilimleri Üniversitesi?

Bir "üniversiteli" olmak için ne kadar çok çalıştığını biliyoruz. Artık hak ettiğin yerde olmana ve insanları anlayarak dünyayı değiştirmene az kaldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesini tercih etmen için sayısız nedenin çoktan hazır. Unutma, hayat tercihtir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, ülkemizin ilk modern tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin devamı niteliğinde kurulmuş ve bu nedenle “Geçmiş İle Geleceğe” sloganıyla yola çıkmış bir üniversitedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Devlet üniversitesidir ve eğitim faaliyetlerini Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin tarihi külliyesinde sürdürmektedir.

Üniversitenin rektörü sağlık camiasının yakından tanıdığı, Prof.Dr. Cevdet Erdöl ’dür

Prof.Dr. Cevdet Erdöl,2002 sonrası Türkiye'de sağlık alanında yaşanan büyük dönüşümün TBMM ayağını yürütmüş; özellikle hazırladığı “Dumansız Hava Sahası” yasası ile gelecek nesillerin emniyet altına alınması projesinde çok büyük emeği olmuş ve bu çalışmalarıyla WHO'nun bile övgüsünü almış bir değerdir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İstanbul’un göbeği sayılan Üsküdar’da, hiçbir ulaşım sorunu olmayan, tarihi ve nezih bir mekânda bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi gerek tarihiyle, gerekse 2500 kişilik akademik kadrosuyla kısa sürede Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olma kapasitesine sahiptir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelindeki 55 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 9 bin asistan doktorun uzmanlık, uzman doktorların da akademik eğitimlerini yürütmeye yetkilidir.

Bu hastaneler yaklaşık 40.000 yatak kapasitesine sahip olup tüm bölümler için alınacak öğrenciler staj, uygulama dersi ve intörnlük dönemlerini bu hastanelerde yapabileceklerdir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ar-ge’ye büyük önem vermekte ve yakın gelecekte Ar-ge merkezleri, teknokentler, teknoloji transfer merkezleri kurmaya hazırlanmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye’de yasayla ülke dışında fakülte açma izni verilmiş tek üniversite unvanına sahiptir. Pek çok ülkeye eğitim kurumları açmaya hazırlanmaktadır. Öğrencilerine yurtdışında eğitim ve kariyer imkânı sunabilmektedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde;

• Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi,
  • Yaşam Bilimleri Fakültesi,
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi,
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu,
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapmaktadır. Bu bağlamda mezunlarının iş bulma sorunu yaşama ihtimali yok denecek orandadır.