HABERLER
X

Şahane Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık haberlerini özendirme, teşvik ve teşekkür amacıyla düzenlenen "Şahane Medya Ödülleri" sahiplerini buldu. 

Türkiye’nin sağlık temalı ilk ve tek devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte haberleriyle toplum sağlığına katkı sağlayan medya çalışmalarını ödüllendirdi.

Programa Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile üniversite yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 2015 yılında kurulan üniversitenin hem Türkiye’de hem de dünyada örnek olabilecek bir üniversite olması için yola çıktıklarını ifade etti. Üniversitenin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erdöl, hedeflerinin dünya üniversiteleri ile yarışmak olduğunu söyledi.
Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin bugün ki imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak kurulan ülkemizin sağlık temalı ilk ve tek devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi, sağlık temalı haberlerin adsız kahramanlarına teşekkür etmek için yola çıkarak televizyon, gazete, dergi ve internet gibi medyanın her alanına yönelik sağlık haberlerini özendirme, teşvik ve teşekkür amaçlı “Sağlık Bilimleri Üniversitesi “ŞAHANE” Medya Ödülleri” düzenleme kararı aldı. Amacımız, en büyük değerimiz olan sağlığın doğru anlatılması ve anlaşılması noktasında emek veren Basın Mensubu arkadaşlara; harcadıkları kıymetli mesaileri ve değerli gayretleri için üniversitemiz, halkımız adına teveccüh göstermektir. "

Başkanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ ün yaptığı jüri komitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, Genel Sekreter Yard. Doç. Dr. Muzaffer Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı M. Fatih Ertaş, Basın Müşaviri Ahmet Balcı, SKS Daire Başkanı Mustafa Doğru, Sancaktepe Şehit Prof. Dr İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiğit’ten oluşmaktadır. Komitenin ödüle layık gördüğü medya mensupları ve kurumları aşağıdaki gibidir.
Leyla Ataman (CNN Türk), Ceyda Erenoğlu (Habertürk HT Sağlık), Esra Kaya Tunca (TRT Sağlık Olsun), Deniz Bayramoğlu (CNN Türk Gündem Özel), Ayşenur Asuman Uğur (TV Net Sağlık Raporu), İsmail Tongar (Akit TV Sağlık Vakti), Melike Şahin (NTV), Işıl Açıkel (ATV), Fatma Demir Turgut (TRT Haber), Pınar Özenç (A Haber), Ziyneti Kocabıyık (Türkiye Gazetesi), Didem Seymen Balcı (Sabah Gazetesi), Esra Kazancıbaşı Öztekin (Yeni Birlik Gazetesi), Dr. Demet Erciyes (Milliyet Gazetesi), Mesude Erşan (Hürriyet Gazetesi), Hatice Şenses Kurukız (Anadolu Ajansı), Zehra Melek Çat (Anadolu Ajansı), Duygu Yener (Anadolu Ajansı), Buse Özel (Doğan Haber Ajansı), Yeşim Sert Karaaslan (Anadolu Ajansı), Aysun Yıldız Güngör (Akşam Gazetesi), Medimagazin Gazetesi, Burak Çolo (Diriliş Posta Gazetesi), Mustafa Esen (İhlas Haber Ajansı), Neslihan Can (Habertürk), Demet Demirkır (haberturk.com), Tülay Karabağ (ntv.com.tr), Tıp bilimini sevdiren oyuncu Ayberk Pekçan (TRT-Diriliş Ertuğrul Dizisi).



16-03-2018