Öğretim Üyesi Alımı İlanı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

09.09.2016 Tarihinde Resmi Gazete ve Sabah Gazetesi’nde İlan Edilen

Öğretim Üyesi Alımı İlanı

Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere,  2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara göre öğretim üyesi alınacaktır.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.  Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvuruda bulunmayan adayların başvuruları ile posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

1- PROFESÖR KADROLARI İÇİN

Profesör kadroları daimi statüde olup adayların;  http://www.sbu.edu.tr/ adresinde bulunan öğretim üyesi başvuru formu dilekçesini doldurarak ekinde; özgeçmiş, iki (2) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik durum belgesi ile lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi ve doçentlik belgesinin (1 takım noter onaylı) suretleri, doçentlik yabancı dil belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) adet dosya ve CD kaydı ile Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.

2- YARDIMCI DOÇENT KADROLARI İÇİN

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların; http://www.sbu.edu.tr/ adresinde bulunan öğretim üyesi başvuru formu dilekçesini doldurarak ekinde; özgeçmiş, iki (2) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik durum belgesi ile lisans, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık belgelerinin (1 takım noter onaylı) suretleri ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosya ve CD kaydı ile Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

NOT: Yardımcı Doçent kadrolarına başvurularda üniversitelerin akademik kadrolara atama için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Adayların yabancı dil  sınavında başarılı olma şartı gerekmektedir.

- Yardımcı Doçentlik için yabancı dil sınav tarihi, başvuruların incelenmesinden sonra Üniversitemizin http://www.sbu.edu.tr/ web sitesinde duyurulacaktır.

- Yabancı ülkelerden alınan doktora diploması ile unvanların Üniversitelerarası kurulca eşdeğerliliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştıkları kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesi ile askerlik durum belgelerini müracaat belgelerine ekleyeceklerdir.

SON BAŞVURU TARİHİ

-  Başvurular ilanın Resmi Gazete’ de yayım tarihinden itibaren 15 (on beş) gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar ile posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

- Son başvuru tarihi 23.09.2016 mesai bitimine kadardır.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI-ANASANAT DALI-PROGRAM

KADRO UNVANI

DRC

ARANAN ŞARTLAR

Temel Tıp Bilimleri

Tıbbi Mikrobiyoloji

1

Tıp fakültesi mezunu olmak. Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olmak.

Dahili Tıp Bilimleri

Hava Ve Uzay Hekimliği

4

Hava ve Uzay Hekimi uzmanı olmak. Gülhane Sağ.Bil.Enst. Hava ve Uzay Hekimliği ABD (Eskişehir)’da görevlendirilecektir.

Temel Tıp Bilimleri

Tıbbi Biyokimya

4

Tıp fakültesi mezunu olmak.Tıbbi Biyokimya uzmanı olmak. Deneysel sepsis konusunda çalışma yapmış olmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Temel Bilimler

1

Doçentliğini Sağlık Bilimleri Biyokimya alanında almış olmak. Adli Biyokimya ve Ağız Biyokimyası konularında çalışma yapmış olmak.

Hemşirelik Fakültesi

Hemşirelik

Hemşirelikte Yönetim

5

Hemşirelikte Yönetim Anabilimdalında tezli yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.

Ebelik

4

Lisans ve Yüksek Lisansını Ebelik alanında yapmış ve Doktorasını Kadın Sağlığı ve Hemşireliği Anabilimdalında yapmış olmak.

Çocuk Gelişimi

3

Doktorasını Çocuk Gelişimi veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilimdalında yapmış olmak.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Bakım Hizmetleri

Yaşlı Bakımı Pr.

5

Doktorasını Psikoloji Anabilimdalında yapmış olmak,  Nöropsikolojik testler konusunda çalışma yapmış olmak.

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar SAUM

Cerrahi Tıp Bilimleri

Göz Hastalıkları

1

Göziçi Lensleri konusunda araştırmalar yapmış ve faydalı model-patent sahibi olmak.

İNDİR

Öğretim Üyesi Başvuru Formu