Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Genç Akademisyen Eğitici Eğitimi

24-01-2017

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 16-19 ocak 2017 tarihleri arasında “Genç Akademisyen Eğitici Eğitimini” gerçekleştirdi. SHMYO’nun bütün akademik kadrosunun katılım sağladığı eğitimde alanında birbirinden başarılı öğretim üyeleri bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Eğitimin ilk gününde Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilgün SARP “Eğitimde dokümantasyonun önemi, Bologna süreci, İletişimde beden dili ve önemi, Eğitimde kalite kavramı ve uygulamaları” konu başlıkları altında kurumsallaşma ve eğitim niteliğini arttırmaya yönelik önemli konularda sunumlar yaptı.

İkinci günün davetli konuşmacısı Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar SUR idi. “Sözlü iletişim becerileri, Etkili dinleme becerileri, Etkili sunum teknikleri ve eğitimde ölçme ve değerlendirme” konu başlıkları altında oldukça keyifli, öğretici ve faydalı bilgilerini ve deneyimlerini akademisyenlerimize aktardı.

Programın üçüncü gün konuğu olarak Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamiyet SAYAN davet edildi. Davetli öğretim üyesi “Eğitim kavramı, amaçları ve türleri, Eğitimde ihtiyaçların belirlenmesi, Eğitimin kurgulanması, Eğitim teknikleri, oryantasyon eğitimi ve hizmetiçi eğitim” konularında bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Eğitimin son gününde Medipol Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman HAYRAN “  akademik kadromuzla “ Akademisyen olmak, Tablo hazırlama, Grafik hazırlama, Slayt hazırlama ve Üniversite kültürü” başlıkları altında deneyim ve bilgilerini bizlerle paylaşmıştır.

Oldukça verimli ve eğitici geçen eğitimde SHMYO müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin EKER ve Müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aynur FEVZİOĞLU davetli hocalarımıza teşekkür plaketi takdim etmiştir.