Güncel Sağlık Sempozyumu
SAYED tarafından İstanbul Büyükçekmece'de bulunan TÜYAP fuar alanında düzenlenen '2016 Güncel Sağlık Sempozyumu', Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan SAYED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Karaoğlanoğlu bir selamlama konuşması yaparak, katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Gümüş ise konuşmasında, Bakanlığın projeleri ve sağlıkta gelinen noktayı anlattı. Gümüş, "Şu anda sağlık anlamında Avrupa'da birçok ülkeyi geride bırakarak dünya sıralamasına girmiş bulunmaktayız. Hizmetlerimiz her geçen gün kalite, teknoloji ve standart anlamında artmaktadır" ifadelerini kullandı. Kanuni Sultan Süleyman'ın " Olmaya Cihanda Devlet bir nefes sıhhat gibi" sözüne dikkat çeken Gümüş, " Hedefimiz daha ileri, daha ileri diyerek Avrupa standartlarının üzerine çıkardığımız sağlık hizmetlerimizi dünya çapında ve teknoloji eşliğinde bir noktaya taşımaktır" dedi.

Sempozyum iki oturumda gerçekleşti. Birinci oturumun başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şaban Şimşek'in konuşmasında Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kuruluşunda ki temel amaca, genel gerekçelere, özel gerekçelere, alternatiflere, üniversitenin tıp eğitimindeki yerine, mevcut yasal duruma, dergi-yayın ve sertifikasyon konularına değindi.