HABERLER
X

Sudan’ın En İyi Üniversiteleri Arasında Yer Alan Al Neelain Üniversitesinden Üniversitemize Ziyaret

Sudan Al Neelain Üniversitesinden Rektör yardımcısı Prof.Dr.Tarig Abbas Elbakhit ve beraberindeki heyet Üniversitemizi tanımak, fakültelerimizin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak ve ... 

Sudan Al Neelain Üniversitesinden Rektör yardımcısı Prof.Dr.Tarig Abbas Elbakhit ve beraberindeki heyet Üniversitemizi tanımak, fakültelerimizin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak ve işbirliği imkânlarını değerlendirmek üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Üniversitemizde misafirlerimizi ağırlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe misafir heyete Sağlık Bilimleri Üniversitesinin tarihçesi ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe burada yaptığı konuşmada “Üniversitemize yasayla yurt dışında eğitim müesseseleri açma yetkisi verilmiştir. Bu ayrıcalık Türkiye’de hiçbir üniversiteye verilmemiş olan bir yetkidir. Biz Sudan’da sağlık alanında çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Al Neelain Üniversitesi ile bu konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isterim. Bundan sonra yeni planlar yapmaya olanak veren bir yapımızda olabilir. Burası sizin evinizdir” diyerek iki üniversitenin iş birliğinin ve çalışmalarının devam etmesinin önemini vurgulayan sözlerine devam eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe “Türkiye ve Sudan gerekli işbirliğini yapıp, beraber yükseldikçe üniversitelerimiz de beraber güçlenerek yükselecektir” diyerek, ülkemiz genelindeki üniversite teşkilatlanma sisteminin gücünden bahsetti.

Al Neelain Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tarig Abbas Elbakhit ise “Biz Türkiye’yi seviyoruz. Sudan’da sizleri ağırlamak bizim için büyük bir onur olacaktır. Biz şu an kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sizlerin deneyimlerinize, bilgi ve tecrübelerinize oldukça ihtiyacımız var. Hocalarımızı ve öğrencilerimizi yetiştirme, gerekli eğitimi verme ve tecrübe kazandırma gibi konularda sizlerin bilgilerine gereksinim duyuyoruz. İnşallah bundan sonra hep beraber çok güzel çalışmalar yaparız.” dedi. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Makam ziyaretinin ardından Sudan heyeti, Üniversitemiz kampüs alanını gezerek, fakültelerimiz ve üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi edindiler.

20-05-2016