HABERLER
X

Engellilere Yönelik Çalışmalarımız Dünyaya Örnek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye’de 5 milyonun üzerinde engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, “Engelli bireylerimizin günlük aktivitelerinde karşılaştıkları ... 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye’de 5 milyonun üzerinde engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, “Engelli bireylerimizin günlük aktivitelerinde karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak veya en aza indirme öncelikli konularımız arasındadır” dedi.

Rektör Erdöl, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli bireylerin karşılaştıkları sorunların tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu vurgulayarak, engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptığı açıklamada şunları söyledi. “TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı yaptığım dönemde çıkarılan Engelliler Kanunu 2005 ve 2010 Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması sürecinde ve saymakla bitiremeyeceğim engelli kardeşlerimize yönelik iyileştirme çalışmalarında âcizane mutfağın başında olarak birçok hizmete, hayırlı işe hep birlikte imza attık.

Yaptığımız bu çalışmalarla çok şükür ülkemiz bugün engellilerin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin ayrılmaz bir parçası olan engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne öncelik vermeye ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için gayret edeceğiz.

Bu hislerle, tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engellerin ortadan kalktığı bir ortam, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum”

03-12-2016