HABERLER
X

SBÜ Heyeti Sudan Cumhuriyeti Ziyareti

 

Başkanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sadrettin Pençe’nin yaptığı beraberinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin EKER, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sayın Kevser TERZİOĞLU ve Öğr. Gör. Dr. Ahmet BEYATLI’nın da bulunduğu heyet Sudan Cumhuriyetine üniversitemizin tanıtımı ve iki ülke arasında yapılacak eğitim-öğretim ile ilgili konularda oldukça verimli görüşmeler yaptı. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünden Sayın Arif ÇETİN’de heyette yer aldı. 


Üniversitemiz heyeti Başkent Hartum’da Sayın Cumhurbaşkan Yardımcısı Hassabo Mohamed Abdel Rahman, Federal Sağlık Bakanı Sayın Bahır İdris Ebu Garda ve Yüksek Öğretim Bakanı Sayın Sumaya Abu Kashwa tarafından kabul edildi. Heyetler iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Hartum ve Nyala’da Üniversitemiz tarafından eğitim birimlerinin kurulması konusunda fikir birliğine varmışlardır.


Heyetimiz ayrıca Güney Darfur Eyaleti ziyareti sırasında eyalet Valisi Sayın Adam Mahmoud Jar El-Nabi, Eyalet Sağlık Bakanı Sayın Yagoub Ibrahim Aldmuki ve Ziraat Bakanı Sayın Sabil Ahmed Sabil’ le görüşmeler gerçekleştirilmiştir. 


Nyala Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Sharief’le iki üniversite arasında yapılacak protokol ve işbirliği üzerinde konuşulmuştur. Darfur bölesinde bulunan ve yaklaşık 600.000 mültecinin yasadığı Alsüreyf kampı ziyaret edilmiştir.

12-12-2016

Haber Galerisi