HABERLER
X

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 15 Ülkeden Gelen Öğrencileri Ağırladı

Türkiye Diyanet Vakfının desteğiyle 4 yıldır ülkemizde İmam Hatip Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi eğitimi gören ve üniversiteye girmeye hazırlanan 15 değişik ülkeden yaklaşık 180 öğrenci ... 

Türkiye Diyanet Vakfının desteğiyle 4 yıldır ülkemizde İmam Hatip Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi eğitimi gören ve üniversiteye girmeye hazırlanan 15 değişik ülkeden yaklaşık 180 öğrenci Sağlık Bilimleri Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyareti organize eden SBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hasan Hüseyin Eker, Türkiye ve dünya ülkeleri arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmek amacıyla eğitim başta olmak üzere, ekonomik, sosyal, bilimsel ve kültürel olarak çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Eker, bu kapsamda 15 değişik ülkeden 180 öğrenciyi İstanbul’da ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde ağırladıklarını söyledi.

SBÜ konferans salonunda misafir öğrencilere hitap eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, farklı kültürlerin kaynaşması ve kültürel bağların geliştirilmesi açısından yapılan ziyareti önemsediğini belirtti.

Rektör Erdöl "Sizleri ülkemizde ve üniversitemizde görmek bizleri mutlu etti. Kendi binanıza hoş geldiniz. Burası sizlerle çiçek bahçesi gibi oldu. İnşallah hepiniz öğrencimiz olursunuz. Yakın gelecekte ülkelerinizde de eğitim birimleri açma hazırlığımız var. Oralarda açacağımız eğitim müesseselerinde de sizleri görme imkanımız olur." ifadelerini kullandı.

29-07-2016