HABERLER
X

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İlk Öğrencileri İle Buluştu

2016-2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı ile kapılarını ilk öğrencilerine açan Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) ders başı yapıldı.  

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda ilk gün yapılan programda öğrenciler çeşitli konularda bilgilendirildi. Programa, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, SBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Prof. Dr. Şaban Şimşek, SBÜ Genel Sekreteri Erkan Kılıç, idari personel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Sözlerime, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, bugün bir kez daha saygı ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Gerek Çanakkale'de gerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ve gerekse 15 Temmuz’da, vatanın bölünmez bütünlüğünü canları pahasına savunarak şehit düşen kahramanlarımızı, bir kez daha aziz hatıraları önünde yad ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize ise Allah'tan şifalar diliyorum." diyerek sözlerine başlayan SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bizlere güvenen, duaları ve desteği ile yanımızda olduklarını hissettiren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Üniversitemiz yeni bir üniversite. Sizler de bu üniversitenin öncü nesillerisiniz ve sizden sonra gelecek olan nesillere iyi bir örnek olacaksınız. Bu konuda sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Hasretle sizin geleceğiniz günü bekledik ve şimdi sizin sayenizde yüzümüz güldü. Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz.

Ecdat yadigârı Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'de okuyan üniversiteli olmanın ayrıcalıklarından yararlanarak, sizlere sunulan eğitim-öğretim fırsatlarını verimli bir şekilde değerlendirmeli ve bilgi toplumuna geçiş sürecinde sizler de sorumluluk bilinci içerisinde kendi yol haritanızı çizmelisiniz. Bu konuda üniversitemiz her zaman sizin yanınızda ve size destek olacaktır. Bir Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencisi olarak ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin. Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğrenim görüyor olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin."

Rektör Erdöl’ün konuşmasının ardından üniversite yetkilileri tarafından öğrencilere öğrenci işleri bilgi sistemi, kayıtlanma, ders seçimi, not sistemi, üniversitenin sosyal imkânları, spor etkinlikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Öğrenciler, program sayesinde kafalarındaki sorularına yanıt bulma imkânına kavuştu.

26-09-2016