Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Artık Daha Modern

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam eden yenileme çalışmaları ile mutfak hijyenik açıdan yenilenirken, yapımı tamamlanan yeni Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi de daha konforlu ve modern bir alanda hizmet vermeye başladı. Yenilenen yerler için düzenlenen açılış törenine İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve hastane yöneticileri katıldı. Çalışanların içeriye hijyen koridorundan geçerek girecekleri mutfakta, malzeme ve insan girişleri ile et, sebze, diyet ve unlu mamullerin hazırlık ve pişirme alanları ayrıldı. Et girişi için özel bant sistemi yapıldı. Kırmızı, beyaz ve işlenmiş et için ayrı soğuk odalar oluşturuldu. Dondurulmuş gıdalar için eksi 18 derece ısıda soğuk oda yapıldı. Et alanı 10, pişirme alanı 25-30, sebze hazırlık bölümü ise 20-22 dereceye iklimlendirildi. Sebze ve unlu mamullerden pişirmeye hazır olan malzemeler için 2 ayrı soğuk oda, dışarıdan alınan sebze ve meyveler için mutfak dışına 2 ayrı soğuk oda, ayrıca günlük ve depo amaçlı 2 ayrı kuru erzak deposu yapıldı. Yemek yiyen personelin de izleyebilmesi için mutfak görüntüleri, diyet uzmanlarının odasındaki ve yemekhanedeki ekranlara yansıtıldı. İş güvenliği açısından acil çıkış kapıları yapıldı. Davlumbaz söndürme sistemi, yangın dolapları ve yangın söndürücüler yerleştirildi. Çalışanlar için de dış kısımda sosyal alanların oluşturulduğu hastane mutfağı, daha hijyenik, şeffaf, kaliteli ve konforlu hale getirildi. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntüsünü dile getirerek “Kuzey Bölgesi olarak yaklaşık 12 bin kişi ile 18 kurumumuzda 24 saat hizmet veriyoruz. Hastalarımıza verdiğimiz tıbbi hizmetler dışında fiziksel alanlarımızı daha konforlu hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

24-08-2016