HABERLER
X

Sağlık Çalışanları Artık Türkçe Konuşacak

Türk dilinin yurt dışında bilim dili olarak da kullanılmasını sağlamak amacıyla, Yunus Emre Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında "Akademik İşbirliği ve Tanıtım Protokolü" imzalandı. 

Türk dilinin yurt dışında bilim dili olarak da kullanılmasını sağlamak amacıyla, Yunus Emre Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında "Akademik İşbirliği ve Tanıtım Protokolü" imzalandı.

İstanbul Legacy Ottomal Hotel’de gerçekleştirilen protokol imza törenine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.

Yunus Emre Enstitüsünü temsilen Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Sağlık Bilimleri Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün imzaladıkları protokol çerçevesinde, yurtdışında görev yapan doktorlar başta olmak üzere her kademeden sağlık çalışanının Türkçe eğitimi Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek.

Protokol ile yurtdışında hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarının Türkçe öğrenmelerini sağlayacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin bir iletişim dili olmasının yanı sıra, dünya çapında kullanılan bir bilim dili haline gelmesinde de önemli bir rol üstlenecek.

Protokol imza töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak, Türkçenin dünya dilleri arasındaki önemiyle beraber, çok dilli, çok kültürlü dünya coğrafyasında yeniden hak ettiği yeri alması yönünde gayret gösteriyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi kadim ortak kültürel mirası paylaştığımız coğrafyada Türk diline, kültürüne, tarihine, sanatına yönelik ilgi artarak devam etmektedir. İmzaladığımız protokol ile Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmayı hedefliyoruz “dedi.

Rektör Erdöl, Türk hekimliğinin ulaştığı noktanın nişanesi olan bu protokolün, başta Türk hekimliği olmak üzere, Türk dili ve kültürüne hizmet edeceğini söyleyerek hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş de yaptığı konuşmada "Aynı zamanda Enstitümüz tarafından sürdürülmekte olan Türkoloji çalışmalarının önemli bir başarısı olarak gördüğümüz bu protokolle, Türkiye'nin uzak coğrafyalara taşıdığı Anadolu bilgeliğinin boyutlarını biraz daha genişletiyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle örnek bir işbirliği sürecine girmiş olmanın heyecanını yaşıyor, başta Sağlık Bilimleri Üniversitesi olmak üzere benzer amaçlara sahip kurum ve kuruluşlarla sürdürdüğümüz işbirliği çalışmalarının devam edeceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

14-07-2016