HABERLER
X

Sağlık Camiası ve Üst Düzey Kamu Görevlilerine Yönelik İftar Programının İlki, Hidiv Kasrı’nda Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan sağlık camiası ve üst düzey kamu görevlilerine yönelik iftar programının ilki, ... 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan sağlık camiası ve üst düzey kamu görevlilerine yönelik iftar programının ilki, Hidiv Kasrı’nda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ’ün ev sahipliğini yaptığı iftar buluşmasına, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabahattin Aydın, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil Akkanat, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr. Yalçın Büyük, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak ve AA İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen iftar buluşmasında misafirlere seslenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu yıl ilk defa eğitime başlayacaklarını ve binin üzerinde öğrenci alacaklarını söyledi. Tıpta uzmanlık eğitimleriyle ilgili de ayrıca çalışmalar yapacaklarını belirten Erdöl, 16 ildeki toplam 55 eğitim ve araştırma hastanesiyle büyük bir aile olduklarını kaydetti.

Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da eğitim müesseseleri açacaklarını aktaran Erdöl "Geleneklerine bağlı, aynı zamanda da yenilikçi bir üniversite olarak, geçmiş ile geleceği birlikte kuran üniversite vizyonu içerinde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte ciddi projelere imza atacaklarını aktaran Erdöl, zor bir işi başarmaya gayret ettiklerini ve başarmak üzere olduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş iftarda yaptığı konuşmada "Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Doğudaki ve Güneydoğudaki birçok hastanemizin daha güçlü hale gelmesi sağlanacak." dedi.

Gümüş, sağlık yatırımları bakımından Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 2015 yılının en önemli projelerinden olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Gümüş, üniversitenin örneği olmayan tıp fakültesi ve ona bağlı hastaneler zinciri olduğuna dikkat çekti. Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle özellikle Türkiye'nin doğusunda bulunan eğitim hastanelerinin daha güçlü bir hale gelmesini hedeflediklerini anlatan Gümüş "Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle Doğudaki ve Güneydoğudaki birçok hastanemizin daha güçlü hale gelmesi sağlanacak." diye konuştu.

Üniversiteden beklentilerden birinin de AR-GE çalışmaları olduğunu aktaran Gümüş "Özellikle AR-GE'de genç araştırmacı arkadaşlarımızın bundan sonraki araştırma faaliyetlerine de destek verilecek. Somali'de, Sudan'da, Pakistan'da, Filistin'de ve Lübnan'da hastanelerimiz var. Buralarda da Sağlık Bilimleri Üniversitemizin çalışabilmesi için kanun teklifi hazırlıyoruz." ifadesini kullandı.

28-06-2016