HABERLER
X

Sosyal Hizmet Konferanslarının Beşincisi Yapıldı!..

 

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından düzenlenen konferansların beşincisi 28.02.2017 Salı günü saat 14:00’da Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın başında; Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne birincilikle giren “Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencimiz Esennur Güler’e Yüksek Öğretim Kurumu’nun göndermiş olduğu takdir belgesi fakülte dekanımız Saadet Yazıcı tarafından takdim edildi.

Ardından İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk tarafından verilen ve “Türkiye’de Değişen Sosyal Politikalar Vizyonu ve Sosyal Hizmet Uygulamaları” başlığını taşıyan konferansa geçildi.

Konferansta öncelikle İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı personelin görev dağılımları ve sayısal durumları hakkında detaylı bilgi verildi. Ardından Bakanlığa bağlı olarak Türkiye genelinde ve İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde verilen hizmetler; “Çocuk Hizmetleri”, “Engelli Hizmetleri”, “Yaşlı Hizmetleri”, “Kadın Hizmetleri”, “Aile ve Toplum Hizmetleri”, “Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri” ana başlıkları altında ele alındı. Ayrıca söz konusu çalışmalar sırasında karşılaşılabilecek problemler ve Sosyal hizmet çalışanlarının taşıması gereken hassasiyetler, yaşanmış örneklerle izah edildi. Sunum sonrasında İl Müdürümüz Selim Çelenk öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Tüm Fakültelerimizden öğretim üyelerimizin ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimizin yanı sıra diğer Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin de yoğun katılım gösterdiği program, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mustafa Doğru’nun İl Müdürü Selim Çelenk’e üniversitemizi tanıtan kitabı takdim etmesiyle son buldu.

01-03-2017

Haber Galerisi