HABERLER
X

“Uluslararası Akademik Geriatri Kongresi 2017”nin Başkanlığını Üniversitemizden Prof. Dr. Hüseyin Doruk Yapacak

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Doruk’un başkanlığını yapacağı “Uluslararası Akademik Geriatri Kongresi 2017” 12-16 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. 

Yaşlıların sağlık sorunlarına odaklanan geriatri, Türkiye’de 6,5 milyon civarında yaşlı bireye hitap etmektedir. Ülkemizde yaşlı nüfus 2016 verilerine göre % 8,2 olup diğer yaş gruplarına göre hızla artmaktadır. Bütün bu veriler, her basamak ve branştaki hekimin daha sık yaşlı hasta ile karşılaşacağı anlamına gelmektedir.

Alanında uzman 6 farklı ülkeden toplam 56 hekimin Düzenleme ve Bilimsel Kurulunu oluşturduğu Uluslararası Geriatri Kongresinde, Geriatri biliminin amacına uygun olarak farklı disiplinlerden konuşmacılar ve konular, yaşlı sağlığına kapsamlı bir bakış ve bu konularda güncellenen bilgileri sunacaklardır. Kongrenin uluslararası olması, geriatrik olgu sunumları ve sözel bildirileri daha bilimsel boyuta taşıması ve sunum yapanların akademik çalışmalarına fayda sağlaması açısından önem arz etmektedir.

Hedef kitlesi yaşlı sağlığı ile ilgilenen başta geriatristler olmak üzere, iç hastalıkları, aile hekimliği, nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi gibi uzmanlıklar ile huzurevi ve bakım evi hekimleri, hemşire, fizyoterapist ve diyetisyenler olan kongre ile ilgili detaylara www.akademikgeriatri2017.org adresinden ulaşılabilir.

25-11-2016

Haber Galerisi