Üniversitemize 113 Yıllık Hediye

Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının 113 sene önce çekilen fotoğrafı hediye edildi.

Almanya’da diş hekimliği yapan Dr. M. Engin Çoruh Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Dr. M. Engin Çoruh, Rektör Erdöl’e Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının 1903 yılında zeplin ile çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Fotoğrafı Almanya’da bir müzayede esnasında görüp satın aldığını söyleyen Dr. Çoruh yaptığı açıklamada "Rektör hocamıza takdim ettiğim bu fotoğraf Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane binasının ilk fotoğrafı. Almanya’da bir müzayede de gördüm ve satın aldım. Asli mekânına ve sahiplerine ulaştırmaktan çok mutluyum.” dedi.

Dr. M. Engin Çoruh’un hediyesi karşısında oldukça duygulanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Cevdet Erdöl de yaptığı açıklamada “Sayın Çoruh’a duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu millet tarihî mirasına nerede görürse sahip çıkıyor ve çıkmalı. Hediyesini Üniversitemizin en nadide yerinde sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

03-07-2016