Sosyal Hizmet Konferanslarının İlki Yapıldı

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından planlanan konferansların birincisi 01.11.2016 salı günü saat 4:00’te Reşat Kaynar Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sosyoloji Profesörü Sami Şener tarafından verilen ve “Sosyal Bilimlere Farklı Bir Bakış” başlığını taşıyan konferansta “Sosyal ilimler ne kadar yeterlidir, sosyal ilimler toplumda nasıl bir rol oynamalı, sosyal ilimler ve değerler arasındaki ilişki nasıldır, sosyal dünyamız yabancı ideolojilerden etkileniyor mu, sosyal ilimler ile hayatımızı yönlendirebiliyor uyuz” gibi sorular ele alındı.

Sosyal ilimlerin insanı ve hayatı anlama, toplumsal ilişkilerle ilgili durum tespiti yapma ve bu alanda ortaya çıkan problemleri çözme işlevi üzerinde uran Şener, toplum sağlığının da tıpkı insan sağlığı gibi önemli olduğuna dikkat çekti.

Yine konferansta, sosyal bilimlerin doğa bilimlerinden farklı olarak toplumların birbirlerinden farklı özelliklerini dikkate alma gerekliliği, bilimin diğer herhangi bir bilgi türünden farklı olarak basmakalıp bilgilerin alınması şeklinde değerlendirilemeyeceği, bilimin ihtiyaçlara göre dizayn edilmesi gereken bir bilgi türü olduğu, buna karşılık ülkemizde maalesef sosyal bilimlerin ekseriyetle yerli bir anlayış doğrultusunda ele alınmadığı, Batılı toplumların kendi şartların göre şekillendirdikleri sosyal bilimlerin aynen transfer edildiği bu açıdan ldquo;değerler” temelli bir sosyal bilim anlayışının geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Konferansa katılan öğretim üyesi ve öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından konferans sona erdi.

04-11-2016