HABERLER
X

Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörlüğü (UDEK) çalışmalarına başladı

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörlüğü (UDEK) çalışmalarına başladı. Koordinatörlüğün kurulmasıyla beraber pek çok eğitsel, kültürel ve sosyal aktivite gerçekleştirilmesi planlanıyor.

UDEK Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programları ile yurtdışına öğrenci­­ ve akademisyen gönderimi ve yurtdışından öğrenci kabulü işlemlerini gerçekleştirirken Üniversitemizin adının Uluslararası platformda duyurulmasını amaçlıyor.

 Bu amaçla, dünyanın her ülkesinden eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmaya açık olan Üniversitemizde 2016-2017 akademik yılında İstanbul Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane kampüsü ve Ankara Gülhane Kampüsünde 32 farklı ülkeden toplam 579 yabancı öğrenci eğitim görmektedir.

Somali, Sudan, Pakistan, Lübnan, Filistin gibi ülkelerde kuruluşu devam eden eğitim birimleriyle birlikte uluslararası akademik etkinliklerimizin artması düşünülürken, yerli ve yabancı uyruklu öğrencilerimiz ile akademisyenlerimizin çok daha verimli işbirliklerine açık olması beklenmektedir.

Eurodesk gibi gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan ağlarla da nitelikli işbirliği çalışmalarına başlanmış bulunulmaktadır. Ayrıca fellowship türü eğitim programlarına aracılık edecek şekilde hazırlıklar sürdürülmektedir.

04-11-2016

Haber Galerisi