Üniversitemiz, Somali’de Kayıtlara Başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bu yıl alınacak 150 öğrenci için kayıtlar başladı.

Eğitim-öğretim dili Türkçe olan okulun ilk yılında Türkçe hazırlık eğitimi verilecektir.

Türkçe eğitimi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan protokol kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecekti

2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılan programlar:
1.Doğum Hizmetleri Bölümü
     -Doğum Hizmetleri Teknikerliği Programı
2.Hasta Bakım Hizmetleri Bölümü
     -Hasta Bakım Hizmetleri Teknikerliği Programı
​3.Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü
     -Laboratuvar Teknolojisi Programı
​4. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü
     -İlk ve Acil Yardım Programı
​     -Tıbbi Görüntüleme ve Teknikler Programı

Staj zorunluluğu da olan her programa 30 öğrenci alınacak olup, bu öğrenciler zorunlu stajlarını Mogadişu Somali – Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapacaklardır. Öğrenim ücretinin yıllık 250 dolar olduğu Üniversitemize öğrenci alımı, bilimsel yeterlilik sınavı ve başarı sırasına göre yapılacak.

10-10-2016