Milli Savunma Bakanlığı Nam ve Hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) Öğrenim Görecek Askeri Öğrencilere Sağlanan İmkanlar Hakkında Duyuru!..

03-08-2021
  1. Onurlu bir meslek, saygın bir gelecek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev almak üzere Milli Savunma Bakanlığı (MSB) nam ve hesabına, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane (Ankara) ve Hamidiye (İstanbul) yerleşkelerinde yer alan Fakülte / Meslek Yüksekokulunda eğitim görmeye istekli adayların, ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yer alacak başvuru koşullarını dikkatli okumaları, MSB ve SBÜ’nin internet sitelerinde yapılacak duyuruları takip etmeleri, belirtilen şartları sağlamaları halinde tercihte bulunmaları önem arz etmektedir.
  2. MSB nam ve hesabına SBÜ’de eğitim görecek askeri öğrencilere mezuniyet öncesi ve sonrası sağlanan imkanlar:
  1. Askeri öğrencilik dönemi:
  1. SBÜ Ankara ve İstanbul yerleşkelerinde, MSB nam ve hesabına eğitim görecek askeri öğrencilerin tüm ihtiyaçları / masrafları (yurt, yemek, kitap, kılık kıyafet, sağlık sigortası vb.) MSB tarafından karşılanacaktır.
  2. Eğitim gören askeri öğrencilere her ay öğrenci harçlığı verilecektir.
  3. Askeri öğrencilerinin 18 yaşını doldurmasından itibaren emekli sandığı keseneği devlet  tarafından öğrenci adına yatırılacak ve hizmet süresinden sayılacaktır.
  1.   Mezuniyet sonrası haklar:
  1. Eğitimi müteakiben teğmen rütbesiyle mezun olacak tabip / diş tabibi subaylara, maaşına ilave olarak “Askeri Sağlık Hizmetleri Tazminatı” ödenmektedir.
  2. 205 sayılı Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Kanunu çerçevesinde OYAK kurumunun daimî üyeliği verilir.
  3. MSB personeline sağlanan ordu evi, lojman ve kamplardan istifade imkânı sağlanır.
  1. Mezuniyet sonrası eğitim imkânı:
  1. ÖSYM tarafından yapılan tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık, yan dal uzmanlık eğitimi sınavlarına, sivillerden ayrı olarak MSB tarafından belirlenen kontenjanları tercih etme imkânı sağlanır.
  2. Fakülte eğitimini müteakip, personelin şartları sağlaması koşuluyla yurt dışı eğitim imkânı sağlanır.
  3. Görev özelliği dikkate alınarak mezuniyet sonrası hizmet içi eğitimler verilir.
  4. Yurt içi ve yurt dışında yapılan kongre, sempozyum, seminerlerde MSB’yi temsilen katılım imkânı verilir.

Ç. İstihdam:

1. Mezuniyeti müteakip, Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman/pratisyen tabip, diş tabip, eczacı ve sağlık astsubay kadro görev yerlerinde, ilgili mevzuat kapsamında istihdam edilir.
  2. TSK’ın özellikli sağlık hizmeti veren bazı Sağlık Bakanlığı / Üniversite Hastanelerinde görev almaları sağlanır.
  3. MSB nam ve hesabına SBÜ’de tahsis edilen kontenjanlara, ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların 2’nci seçim aşamalarının (fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat vb.) tarihleri, YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra, 2’nci seçim aşamaları kapsamında hazırlanması/getirilmesi gereken evraklar https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde duyurulacaktır.