SBÜYÖS 2019 Sınav Sonuçlarına Göre Tercih Yapacak Adayların Dikkatine

30-07-2019

SBÜYÖS 2019 takviminde  değişiklik yapılmış ve Aday Tercih İşlemleri 2 Ağustos 2019 Cuma günü saat 23.59'a kadar uzatılmıştır. Bu doğrultuda yerleştirme sonuçları 9 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 24.07.2019 tarih ve 54050 sayılı "Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına kayıtta anılan programların kontenjanın %10’unun aşılmaması gerekmektedir." kararı gereği,  Üniversitemizin Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi, Hamidiye Tıp Fakültesi, Gülhane Tıp Fakültesi ile Uluslararası Diş Hekimliği ve Gülhane Diş Hekimliği Fakültelerini tercih eden adayların yerleştirmeleri bu karar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

SBÜYÖS 2019 Aday Başarı Sıralaması için tıklayınız.