Türkçe Yeterlik Sınavına Girecek Öğrencilerimizin Dikkatine!..

22-09-2021

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS)’na Girecek Öğrencilerimiz:

YÖS Kapsamında gelen bütün uluslararası öğrenciler sınava girebilir. Sınav 29 Eylül 2021 Çarşamba günü, saat 10.00’da Hamidiye Yerleşkesinde I-Blok (TÖMER) dersliklerinde; Gülhane Yerleşkesinde ise Gülhane Tıp Fakültesi dersliklerinde yapılacaktır.

C1 belgesi bulunmayan veya bu sınavdan C1 belgesini alamayan öğrenciler, Türkçe hazırlık sınıfına katılmak üzere SBÜ-TÖMER’e yönlendirilecektir. Sınavdan muaf olma durumları olan öğrenciler ise fakülte/meslek yüksekokullarının öğrenci işlerine gerekli belgeleri (C1) teslim etmeleri gerekmektedir. Bu işlemlerini sınav tarihinden önce tamamlamayan öğrenciler, sınava girecekler listesine eklenecektir. Sınav yüz yüze yapılacaktır. C1 düzeyinde okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin ölçüldüğü bu sınava girecek olan öğrencilerin, sınav saatinden en az 20 dakika önce kayıt belgeleri ve kimlikleri ile sınavın olacağı dersliklerde hazır olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ulaşabilir veya suliman.nasir@sbu.edu.tr  adresine e-posta gönderebilirler.