Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim Uygulama Planı ve Pandemi Önlemleri!..

03-09-2021

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

EĞİTİM UYGULAMA PLANI VE PANDEMİ ÖNLEMLERİ

1- 2021-2022 Eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin yurt içi akademik birimlerinde verilecek olan zorunlu teorik dersler ve uygulama eğitimleri yüz yüze yapılacak olup, çevrimiçi uzaktan senkron olarak yapılacak olan zorunlu veya seçmeli teorik dersler ve uygulama eğitimleri akademik birimlerce belirlenerek akademik birimlerin web sayfalarında öğrencilere ilan edilecektir.

2- Yüz yüze veya uzaktan çevrimiçi yapılacak olan tüm teorik derslerde ve uygulama eğitimlerinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Yönetmeliği hükümlerine göre devam zorunluluğu aranacaktır.

3- Yüz yüze eğitimlerde tüm sınavların (arasınav, final, bütünleme vb.) yüz yüze yapılması zorunludur. Çevrimiçi uzaktan senkron eğitimlerin sınavları sınav güvenliği sağlanarak çevrimiçi olarak da yapılabilir.  Pandeminin seyrine göre yüz yüze eğitimin kesintiye uğraması veya zorunlu hallerde yüz yüze verilmekte olan eğitimlerin teorik sınavları da sınav güvenliği sağlanarak çevrim içi yapılabilir.

4- Üniversitemizin farklı yerlerde külliyeleri olmasından dolayı yerel ve genel Covid 19 verileri takip edilerek salgının boyutuna göre gerek görüldüğünde örgün programlarda yüz yüze yapılmakta olan eğitimler, yüz yüze ve eş zamanlı uzaktan senkron veya çevrimiçi uzaktan senkron olarak gerçekleştirilecektir.

5- Çevrimiçi uygulamalar program bazında en az %20, en fazla %40 oranında yapılabilecek olup, bu oranlar pandeminin seyrine göre ve zorunlu hallerde değişiklik gösterebilir.

6- Ders saatleri zorunlu hallerde süresi kısaltılmış olarak (en az 30 dakika) uygulanabilir. Teorik derslerde veya uygulama eğitimlerinde öğrencilerin mevcut gruplamalarının dışında gruplandırma yapılarak eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülebilir.

7- Öğrencilerin Üniversitemize ait külliyelere ve binalara girişlerinde HES kodu sorgulaması zorunlu olup HES kodu riskli olan öğrenciler binalara alınmayacaktır.

8-Aşı karnesinde iki doz aşının üzerinden 15 gün geçmesine dikkat edilecek olup eksik aşıların en kısa süre içerisinde tamamlanması ve aşı olduklarını aşı kartıyla belgelemeleri gerekmektedir. Herhangi bir nedenle aşı programına dahil olamayan, ikinci doz aşısını olmakla birlikte henüz 15 gün geçmemiş veya bu zorunluluğu yerine getirmeyen öğrencilerin yüz yüze eğitimlere katılabilmeleri için haftada iki defa PCR testi yaptırmaları istenecektir. İkinci doz aşısının üzerinden 15 gün süre geçmiş olan öğrencilerin yüz yüze eğitimlere katılabilmeleri için PCR testi yaptırmaları ve Negatif PCR testi sonucu getirmeleri istenmeyecektir.

9- Üniversitenin düzenleyeceği her türlü etkinliğe katılım ve kütüphane, spor salonu gibi ortak alanlar ile iktisadi işletmeler tarafından kullanılan hizmet alanlarının kullanım önceliği için HES kodu ile aşı karnesi veya en fazla 72 saat öncesine ait negatif PCR testi zorunludur.

10- Eğitim ortamlarında ve kapalı alanlarda öğrencilerin maske takmaları zorunludur. Bina içerisinde ortak kullanım alanlarında ve mümkün olması durumunda eğitim ortamlarında sosyal mesafe kuralının (minimum 1.5 metre) gözetilmesi gerekmektedir.

11-Öğrenciler için ulaşılabilir alanlarda el temizliği için dezenfektan bulundurulacak olup, temizlik kurallarına azami ölçüde riayet edilmesi, tokalaşma ve sarılma gibi davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.

12- İkili protokol ile bir başka Üniversitede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren akademik birimlerde eğitime başlayacak ve eğitim gören öğrencilerin bulundukları Üniversitenin ve Fakültenin eğitim öğretim planlamasına ve belirlenen kurallarına uymaları zorunludur.