Kınama !

31-07-2019
Anayasa Mahkemesi’nin sözde “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılmalarına istinaden yaptıkları bireysel başvuruya "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin şaşkınlığımızı ve uğradığımız sükûtu hayali ifade etmekte zorlanmaktayız.
Kamu vicdanının ve devlet geleneğinin müşahhas bir duruşu olması beklenen Anayasa Mahkemesi’nin bu talihsiz karar ile devletimizin teröre karşı vakur ve aziz duruşunun örselendiği ve hedef alındığı aşikardır.
Bu “Hukuk sürçmesi” tamir ve tadil olmaz sorunlara, çıkmazlara ve açmazlara dönüşmeden behemehal düzeltilmelidir.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri ve mensupları olarak ilgili kararı geri dönülmesi icap eden bir durum olarak görüyor ve şehitlerimizin, gazilerimizin, güvenlik güçlerimizin ve onların yakınlarının şahsında tüm ülkemizin yüreğine su serpilmesini ivedilikle bekliyoruz !

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ