HABERLER
X

Gülhane'de Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi ve Gülhane Sağlık Meslek Yüksek Okulu (SMYO) 2017-2018 mezunları, diplomalarını törenle aldı. 

Gülhane Tıp Fakültesi Şehit Tabip Üsteğmen Halil Akçiçek Salonu'nda düzenlenen diploma törenine, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sağlık Komutanı Prof. Tabip Tuğgeneral Ufuk Demirkılıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

SBÜ Rektörü Erdöl, konuşmasında, mezun olan öğrencilerin artık bir hekim olduğunu ve hastalara şifa dağıtacağını belirterek, genç hekimlerin mesleklerinde en üst görevlere gelmeleri temennisinde bulundu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 3 yıllık yeni bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı adımlarla büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Erdöl, "Bu büyümede YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim YÖK'teki bütün işlemlerimiz, kadro taleplerimiz ikinci bir talebe lüzum kalmadan kabul edilmiştir." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında birtakım değişikliklerin olduğunu anımsatan Erdöl, Gülhane'nin askeri akademik bir kurum iken Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredildiğini belirtti.


Meslek Yüksek Okulu olarak da hem İstanbul hem de Ankara'da hizmet verdiklerini anlatan Cevdet Erdöl, ayrıca 41 ülkeden de misafir öğrencilerin fakültede eğitim gördüğünü söyledi.

Öğrencilerden mesleki hedeflerini her zaman yüksek tutmalarını isteyen Erdöl, "Öğrencilerimizden beklentim; Gülhane'den neden bir Aziz Sancar çıkmasın? Çıtayı biraz yüksek tutacaksınız. Bizim buradan ayrılıp gitmekle işimiz bitmedi. Her an burası sizin eviniz. Buraya her an bilgi değiş tokuşu yapmak için gelebilirsiniz. Gülhane'nin ve Sağlık Bilimlerinin kapısı size her zaman açık olacaktır." diye konuştu.

- "Hastalarınıza her zaman güler yüzlü olun"

YÖK Başkan Vekili Safa Kapıcıoğlu ise 35 yıllık bir hekim ve 28 yıllık bir akademisyen olduğunu dile getirerek, Gülhane'nin kendisi için de güzel hatıraların canlandığı bir yapı olduğunu söyledi.

Askerlik hizmetini yerine getirirken de Gülhane'de güzel günler geçirdiğini anlatan Kapıcıoğlu, "Bu çatı altında yetişen hekimler hem askeri hem de sivil hekimler olarak hayata atılıyorlar. Bugün belki hekimlerin tamamı sivil ama Gülhane Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinin misyonu olarak askeri hekim yetiştirme de önemli bir görev. Hekimlik ve askerlik çelişkili gibi görülse de bana göre her ikisi de hayatı kurtarmaya amaçlanmış meslekler." şeklinde değerlendirme yaptı.


Safa Kapıcıoğlu, mezun olan hekimlere her zaman hastalarına karşı güler yüzlü olmaları ve ekip arkadaşlarını unutmamaları çağrısında da bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlardan Faruk Çolak, Fatih Okay ve Halil Işık'a hediye takdim edildi.

04-07-2018