HABERLER
X

Uluslararası Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni 3 Nisan 2019'da coşkuyla gerçekleşti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi, birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi, 36 ülkeden 103 öğrenci beyaz önlük giydi. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi, birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi, 36 ülkeden 103 öğrenci beyaz önlük giydi. Bu yıl ilk öğrencileri ile eğitim hayatına başlayan fakültenin Beyaz Önlük Giyme Törenine dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenci velileri eşlik ettiler.

Tören Suriye’den gelen Sama AZİZA’nın piyanosu eşliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşu ve yine Suriye’den gelen Ahmed Bedir DADUŞ’un kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Fakülte öğrencilerinden dönem birincisi Zülal SUDE Yaman arkadaşlarını temsilen hoşgeldiniz konuşması yaparken Misafir öğrencileri temsilen konuşmayı Iraklı Qamar Hakeem LOQMAN yaptı.

Tıp Fakültesini kazanma süreçlerini ve hissiyatlarını konuklarla paylaşmak isteyen Pakistanlı Adnan ALİ ve suriyeli Mert JUNDİ de birer konuşma gerçekleştirdiler. Öğrenci konuşmalarını protokol konuşmaları takip etti.

Konuklara fakülte hakkında bilgi veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, öğrencilere Tıp eğitimi ile alakalı tavsiyelerde bulundu. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart YAŞAR konuşmalarında Sağlık Bilimleri Üniversitesinin vizyonunu vurgularken uluslararasılaşmanın Mekteb-i Tıbbiye için önemine değindi. Davetli Konuşmacı Dr. Halil İbrahim ERBIYIK’ın motivasyon konuşmalarından sonra tören, sahne alan öğrencilerinden Sina Behrad’ın, geldiği yöre olan Azarbeycan’dan seslendirdiği türkülerle devam etti. Yine aynı bölgeden “Kaytar Ana Borcunu” isimli şiirini seslendirmek üzere sahneye gelen Mirkamat Aliyev davetlilere duygulu anlar yaşattı. Gitarı ile sahne alan İbrahim Eset Yetiş misafirlere seslendirdiği şarkılarla töreni renklendirdi.

Tören Fakülte Anabilim Dalları Başkanları, konuk Dekanlar ve Öğretim üyelerince öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi ile sona erdi. Tören sonunda tüm öğretim üyeleri ve öğrenciler sahnede toplu fotoğraf çekiminde bulundular.  

22-04-2019