HABERLER
X

Gülhane’de mezuniyet heyecanı!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi, Gülhane Hemşirelik Fakültesi ve Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’mizi pandemi koşullarına uygun olarak Gülhane Külliyemizde gerçekleştirdik.  

Açık havada düzenlenen törende mezun olan 967 öğrencimiz diplomalarını aldı.

Mezuniyet törenine, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Gerek, Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yunus Karakoç, Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, dekanlarımız, akademik ve idari yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile aileleri katıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl törende yaptığı konuşmada, Gülhane Külliyesinden Covid-19 salgını ile en ön safta mücadele eden sağlık ordusuna 967 yeni sağlık profesyoneli kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Erdöl, "Üniversite olarak tıp, sağlık bilimleri ve diğer tamamlayıcı disiplinlerimizle adeta bir sağlık ordusu yetiştiriyoruz. Pandemi döneminde insan hayatına doğrudan dokunan sağlık mesleğinin kutsiyetine bir kez daha tanık olduk. İnanıyorum ki bugün mezun edeceğimiz kıymetli eller yarın hepimize can ve nefes olacaktır." diye konuştu.

Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ömür döngüsünde yeni bir alışkanlığı daha mücbir sebepler ile tecrübe etmiş bulunmaktayız. Eğitim gibi çok boyutlu bir etkileşimin yüz yüze olan önemli kısmından uzun bir süredir mahrum kaldık maalesef. Şimdi pandemi sürecinin ilk yüz yüze mezuniyet töreni ile bir nebze olsun rahatladık. Sağlığın ve sağlık personelinin ne anlama geldiğinin çok daha iyi anlaşıldığı bu süreçten de almamız gereken dersleri alarak yolumuza daha da güçlenerek devam edeceğiz inşallah.

Pandemi süreci sağlık profesyonelliğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu, bu salgın gözler önüne serdi. Tüm dünya sağlık profesyonellerinin fedakarlıkları karşısında saygıyla eğilmiştir.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen eğitim süreçleri içerisinde ailelerin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizin her birini kendi evladımız gibi gördük. Bildiklerimizi esirgemeden aktardık. Onlara sadece mesleki bilgi değil, hayatı, profesyonelliği, insanlığı, sorumluluğu ve görev bilincini elimizden geldiğince öğretmeye çalıştık. Onları ilk gün huzurlarınızda giydirdiğimiz beyaz önlükler gibi lekesiz, pırıl pırıl bir şekilde işledik, yapılandırdık ve hayata hazırladık. Bugün onları aldığımızdan daha donanımlı bir şekilde sizlere teslim ediyoruz.

Sevgili öğrenciler,

Şüphesiz her başarı, öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Okuyarak, araştırarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak kat ettiğiniz uzun bir yolun ardından işte bugün ilk etap diyebileceğimiz hedefinize ulaştınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sağlık profesyoneli olarak icra edeceğiniz meslek doğrudan insana dokunan önemli ve zor bir meslektir. Çaresiz bir insana yardımcı olmak, ağrısını dindirmek ve duasını almak çok önemlidir. Bugün mezun olan 3145 öğrencimizi ve aileleri başta olmak üzere emeği geçen akademisyenlerimizi kutluyorum.

Bu külliyeden mezun olan siz öğrencilerimiz, 2. Abdülhamid Han'ın aziz mirasına, henüz bıyığı terlemeden Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan Tıbbiyelilerin kutlu hatırasına,14 Mart 1919'da işgal kuvvetlerine direnerek Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan meslektaşlarımızın bağımsızlık ruhuna, 15 Temmuz’da verdikleri onurlu mücadeleyle darbenin akamete uğratılmasında öncü rol üstlenen meslektaşlarımızın dik duruşuna ve pandemi sürecinde kendi çocuklarını, ailesini bir tarafa bırakarak hastalara şifa vermek için gayret ederken hayatını kaybeden bence şehit olan sağlık profesyonellerimizin kahramanlık hikayelerine sonsuza kadar sahip çıkacaklardır.

Sevgili öğrencilerim ve kıymetli aileler,

Birkaç yıl önce lise mezunu olarak aldığımız öğrencilerimizi gün gün, saat saat pratik ve uygulamalar yaparak, onlara rol model olarak yetiştiren hocalarımız, bugün öğrencilerimizi üniversite mezunu olarak siz değerli ailelere teslim ediyor. Mezunlarımız sadece mezun olmayıp aynı zamanda meslek sahibi de oluyor. En kısa zamanda ülkemizin farklı yerlerinde meslektaşlarımız olarak göreve başlayacaklar. Bir tıp hekimi olarak sağlık alanında çalışmanın hassasiyetini buradan öğrencilerimize bir kez daha yineliyorum. Sağlık alanı sürekli dikkat ve sabır gerektirir. Bizler bu dünyada bir insan olabiliriz, aynı zamanda bir insana dünya da olabiliriz.

Mezuniyetin asıl sahibi siz değerli veliler, birkaç yıl önce bizlere teslim ettiğiniz öğrencilerimizi bugün uğurlamanın hüznü fakat emanete sahip çıkmanın mutluluğu ile size teslim ediyoruz. Sevgili öğrenciler, bugüne kadar hep öğrendiniz. Bundan sonra farklı bir göreviniz daha var, artık öğreteceksiniz. Bundan sonraki hayatlarınızda size başarılar diliyor; vatana, millete ve ailenize hayırlı bireyler olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun”



Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve mezun olan 967 öğrenciye belgeleri takdim edildi.

Öğrenciler daha sonra sosyal mesafe kurallarına uygun olarak keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

17-06-2021

Haber Galerisi