1.Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'nda Üniversitemize Ödül

26 Nisan Dünya Fikri Haklar Mülkiyet Günü’nde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla 1.Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması düzenlendi.

Türk Patent ve Marka Kurumunun üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Programda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Haklar Mülkiyet Günü. 2001 yılından bu yana 26 Nisan tarihini Dünya Fikri Haklar Mülkiyet Günü olarak kutluyoruz. Bu özel günün farklı ülkelerinde eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler kutlandığını biliyoruz. Ancak gerçekleştirilen bu programlar içerisinde bizim bu ödül törenimizin ayrı yeri var. Zira bu program ana aktör bileşeni gençler ve başarılı çalışmalardır. Gençlerin olduğu her yerde heyecan var dinamizm vardır büyük umutlar vardır. Türkiye’nin bu özel günü kutlaması önümüzdeki 10, 20 yılı hedefleyen kutlamadır. Patent yarışmasını diğer yarışmalardan ayıran kısmı, bu yarışma kapsamında öğrenim gören öğrenciler 2,5 aylık sure bizzat başvuru yaptı. Bu kapsamda 101 üniversiteden toplam 518 patent başvurusu alındı. Böylelikle mülkiyet sistemi en zoru olan başvuruda önemli tecrübe kazandı. Bizim açımızdan en değerli sonucu budur. Yarışmanın sonunda katılanlar kazanmıştır. Zira her öğrenci özgeçmişine patent başvurusunu gururla yazacak. Ülkemizin dört yanından sorunlara teknik çözümler üreten patent başvurusu yapan ve katılan öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum. Kültürümüzde önemli bir yer tutan ’marifet iltifata tabidir’ sözü her tarihi söz gibi derin anlamlar içeren bir sözdür. Ortaya konulan başarıyı taçlandırmak yenilerinin başarıların kapılarını acar. Öte yandan Türkiye’nin müşterisi olmayan metalar üretmeye lüksü ve zamanı yoktur. Zaman ileri teknoloji zamanıdır. Yükte ağır pahada hafif ürünlerle vakit kaybedemeyiz. Bu nedenle yüksek teknolojili yüksek katma değer için ısrarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bakanlık olarak Ar-Ge buluşları desteklemeyi sürdürecek. Türk insanın önünü açıldığında ve destek aldığında elde edeceği başarılar sayısız örnekleri sabittir. Yenilik üretme buluş yapma konusunda insanımızın potansiyeline güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Törende Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Araştırma Görevlisi Murat Kösem "Faset Eklem Enfeksiyon Klavuzu" adlı çalışmasıyla 5. ödülüne layık görüldü.

Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

30-04-2018