HABERLER
X

İzmir Tıp Fakültesi Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademisyenler için “Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni” düzenlendi. 

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yunus Karakoç, İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, akademisyenler ve cübbe giyen öğretim üyelerinin aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, hekimliğin Tıp Fakültesinden itibaren başlayan ve ömür boyu sürekli çalışma ve kendini yenilemeyi gerektiren meşakkatli bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Hastanelerimiz eğitim vasfını kazandıkları tarihlerden itibaren uzmanlık eğitimi vermekte olup bugüne kadar binlerce Uzman Hekim yetiştirmiştir. Halen 1000’e yakın Uzmanlık Öğrencisi eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.
Yıllarca, öncesinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcıları, sonrasında Eğitim Görevlisi, Doçent ve az sayıda Profesör eğiticiler eğitim öğretimde yer aldılar. Profesör olarak ancak Üniversitelere atanabildiğinden bu hastanelerde görev yapan Doçentlerin Profesör olması oldukça zordu.

2015 yılında çok güzel bir gelişme oldu. 27 Mart 2015 tarih ve 6639 sayılı Kanun gereğince sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuruldu. Ülkemizde 60’ı geçen Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kısa zamanda afiliye oldu. Biraz önce arz ettiğim İzmir’de dört büyük hastane de bunların içerisinde yer aldı.


Kısa aralıklarla Doçent Öğretim üyeleri Doçent ya da doğrudan Profesör olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanmaya başladılar.
Yakın zamanda SBÜ ye bağlı olarak Adana, Bursa, Erzurum, Trabzon Tıp Fakülteleriyle beraber Haziran 2020 de İzmir Tıp Fakültesinin kurulması ise mutluluğumuza bir kat daha arttırdı.
Burada Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve İzmir Tıp fakültesinin kurulmasında büyük emekleri olan başta Sayın Cumhur Başkanımız olmak üzere, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlarına, Başkan Vekillerine, Yürütme Kurulu Üyelerine, elbette Sayın Rektörümüz Profesör Doktor Cevdet Erdöl’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de Üniversiteleri için İzmir'in çok farklı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kentte Sağlık Bakanlığına ait 4 Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliasyon protokolümüz var. Bu hastanelerde görev yapan 116 öğretim üyemize cübbelerini giydirmek beni çok mutlu etti. Ülkemizin sağlıklı geleceğinde söz sahibi olacak bilinçli bireyler yetişmesinde emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.
Rektör Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü;

“Medeniyetlerin başarısı eğitimdeki başarısıyla doğru orantılıdır. Dünyada yaşanan her sorunun temelinde iyi eğitim alınmamış olması yatmaktadır. Sizlere bilim insanı olarak saygı duyuyor ve çok güveniyoruz. Türkiye’nin sağlıklı geleceğinde çok önemli bir yere sahipsiniz. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle ülkemizi gerek sağlık eğitimi ve sağlık hizmeti sunumunu bir adım daha öteye götüreceksiniz. Bu güzel ve anlamlı törende aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum.”

Konuşmaların ardından 116 öğretim üyesinin “Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni” gerçekleştirildi.
Tören toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

24-09-2021

Haber Galerisi