HABERLER
X

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den Üniversitemize ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret etti. 

Gülhane Külliyesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bakan Pakdemirli’ye, Üniversitemizde yapılan bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Gülhane Külliyesinde yapımı devam eden Gülhane Camii ve çeşitli nedenlerle kemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (METÜM) incelemelerde bulunan Bakan Pakdemirli merkezde yürütülen çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve METÜM müdürü Prof. Dr. Simel Ayyıldız’dan bilgi aldı.
Bakan Pakdemirli, burada plastik, silikon ve metal modelleme, endüstriyel ve optik tarama, talaşlı imalat gibi tasarım ve üretim birimlerini inceledi. Merkezdeki optik tarama biriminde 5 farklı açıdan kameralarla çekimin gerçekleştirdiği cihazla, Bakan Pakdemirli’nin 3 boyutlu modeli bilgisayar ortamında oluşturuldu.

19-02-2021

Haber Galerisi