HABERLER
X

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'de Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu düzenlediği 2017 2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde öğrenciler, mezun olmanın sevincini yaşadı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbye-i Şahane (Haydarpaşa) Külliyesi' Orta Bahçe Alanı'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende öğrencilere hitap eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yurt dışında Türkçe eğitim vererek, ilk mezunlarını gelecek yıl veren devlet üniversitesi olduklarını söyledi.

Üniversitenin üç yıldır öğrenci aldığını hatırlatan Erdöl, "Dolayısıyla çok hızlı büyüyen bir üniversiteyiz. Bugün hem Ankara'da hem İstanbul'da tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri fakülteleri gibi ikişer tane fakültesi olan 16 ayrı ilde 58 eğitim araştırma hastanesiyle bağı olan çok farklı bir üniversiteyiz. Sadece onunla kalmıyor. Yurt dışında eğitim faaliyetleri yaparak Türkçe eğitimle ilk mezunları gelecek yıl verecek olan ilk ve tek devlet üniversiteyiz. Gelecek sene bu zamanlarda hem Ankara'da mezunlarımız olacak, hem İstanbul'da mezunlarımız olacak hem de Somali'de mezunlarımız olacak. Dolayısıyla çok farklı bir vizyon içerisinde sadece Somali değil, Özbekistan, Filipinler, Kudüs Üniversitesi'nden Somali'ye kadar, Senegal'deki arkadaşlarımızla birlikte sağlık eğitimi ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir ekibiz."dedi.
Erdöl törenin gerçekleştiği yerleşkeye ilişkin ise, tarihte ilk defa tıp bayramının kutlandığı binada bulunduklarını, sağlık tarihinin içinde yer aldıklarını sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulduğunu vurgulayan Erdöl, "Elbette bize sorumluluklarda yüklüyor. Sadece ülkemize değil, kardeş ülkemize sağlık eğitimi alanında destek olmayı mecbur kılıyor. Bu bina bize bu sorumluluğu veriyor. 2015 yılında bu sorumlulukları da hatırlatacak şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle Sağlık Bilimleri Üniversitemiz kuruldu. Bizde kurucu yöneticiler olarak atandığımız günden bugüne kadar bu binayı restore ettirmek, bu binadaki öğrencilerimize daha donanımlı bir yer sunabilmek için uğraşıyoruz. Ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bizlere evlatlarını emanet ettiler, bizler de onları donanımlı bir şekilde sağlık ordusuna katmaya gayret ettik." Diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından bölümlerinde ve meslek yüksek okullarında ilk üçe girenlere başarı ödülleri verilirken, mezuniyet kütüklerine okul birincileri tarafından plaket çakıldı.

Tören, öğrencilerin keplerini topluca havaya fırlatmaları ile son buldu.

12-06-2018

Haber Galerisi