Domuz Modelinde Laparoskopi Kursu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı, Türk Üroloji Derneği ve Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ar-Ge Merkez Başkanlığı Gülhane Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Biriminin ortaklaşa düzenlediği “Domuz Modelinde Laparoskopi Kursu” başarıyla tamamlandı.

Kursun açılış konuşmaları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa GEREK, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin BEDİR, Türk Üroloji Akademisi koordinatörü Prof. Dr. Ateş KADIOĞLU, Kursun Onursal Başkanı Prof. Dr. İ. Yaşar ÖZGÖK, Türk Üroloji Derneği İç Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. Halil BAŞAR tarafından yapıldı. Teorik ve pratik eğitimlerde yurtiçinden 31 ve yurtdışından 1 kişi  olmak üzere toplam 32 kursiyer ve 20 eğitmen görev aldı. Toplam 8 domuz üzerinde laparoskopik ürolojik ameliyatlar uygulanarak kurs başarılı bir şekilde sona erdi.

05-12-2018