HABERLER
X

2. Uluslararası Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kongresi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kongresi Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün katılımları ile 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleştirildi 

Kongrenin açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet erdöl, Türkiye’de ilk defa Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dallarının bir kongrede bir araya getirildiğini, bu birlikteliğe Türki Cumhuriyetlerden gelen misafirlerin katkısının ve desteklerinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
Rektör Erdöl şunları söyledi;
“Bu kongre ile üniversitemizin bir ilke öncülük ettiğini, ve bu sürecin güçlenerek devam edeceğini ve üniversite bünyesinde diğer branşlarda da ulusal ve uluslararası alanlarda benzer kongrelerin gerçekleştirileceğini ifade etmek istiyorum. Sağlıklı büyüyen nesiller yetiştirmek bizim geleceğimizi ilgilendiriyor. Bu konunun üzerinde durmazsak geleceğimizi kaybederiz. Bu bakımdan organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuk ve Kadın Doğum kliniklerinin enerjisinin diğer kliniklere örnek olmasını temenni ederek, tüm ekibini tebrik ediyorum"
Buhara Devlet Tıp Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Amrillo Inoyatov ve alanlarında uzman 420 akademisyenin katıldığı kongrede yeni doğan döneminden başlayarak adölesan döneme kadar geçen sürede çocuk ve anne sağlığını etkileyen durumlarla ilgili konular 22 oturumda son literatür bilgilerinin ışığında üç gün boyunca bilimsel çerçevede ele alındı.


01-10-2019