2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Hazırlık Sınıfı Eğitimi Görmüş Olan Öğrencilerin Dikkatine!..

15-10-2021

2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılında Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez Programına kayıtlı olan öğrencilerden Türkçe Hazırlık Sınıfını geçemeyenler, 18 – 20 Ekim 2021 tarihleri arasında (saat 10.00 – 14.00 arasında Çobanbey Devlet Hastanesi, saat 15.00 – 18.00 arasında Kilis 7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli 2. Katta) tekrar kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt yaptırmayan adayların Türkçe Hazırlık Sınıfından muaf olabilmeleri ve 1. sınıf eğitimlerine başlamaları için 15 Ağustos 2022 tarihine kadar Üniversitelerin Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezleri (TÖMER) ile Yunus Emre Enstitüsünden alınan en az B2 düzeyinde Türkçe Yeterlik Belgesini ibraz etmesi gerekmektedir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hazırlık sınıfında eğitim süresi en fazla iki yıl olup, iki yıl içerisinde hazırlık sınıfı eğitiminde başarılı olamayan veya B2 düzeyinde Türkçe Yeterlik Belgesi getiremeyen öğrencilerin, kayıtlı oldukları akademik birimden ilişikleri kesilecektir.

Kayıt için hazırlık sınıfı eğitim ücreti yatırıldığını gösteren dekontun getirilmesi gerekmektedir.