HABERLER
X

Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Öğrencilerimizle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen geleneksel Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane sohbetlerine konuk oldu.  

15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen sohbete, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitemizin akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Bakan Kasapoğlu, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi ülkemizin güzide üniversitelerinden bir tanesi. Burada Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl hocamızın moderatörlüğünde öğrencilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversite öğrencilerinin sporla iç içe eğitim öğretim hayatı sürdürmeleri bizim için öncelikli konulardan biri. Biz üniversite sporlarını, sporun gelişimini, nice başarılı sporcuların yetişmesi açısından çok kritik misyona sahip bir alan olarak görüyoruz. İnşallah bundan sonra üniversite sporlarına yönelik çabalarımız devam edecek. Üniversitelerle pek çok alanda güzel iş birliklerimiz var. Üniversiteler bizim en önemli paydaşlarımız. Bu anlamda bu paydaşlık ilişkisini güçlendirerek devam edeceğiz. Bu anlamda da Sağlık Bilimleri Üniversitemizi her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasında sporu yaşam biçimi ve kültür olarak güçlendirmek için daha fazla çaba harcamak gerektiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu şöyle konuştu:

“Bu bakanlık sizin, gençlerin bakanlığı. Sizler yeter ki spora gönül verin, sporu bir yaşam tarzı ve hedef olarak hayatınızın en önemli yerine koyun, biz de sizin yanınızda tüm imkânlarla olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin spor ülkesi olma noktasında pek çok aşama kat ettik. Spordaki iddiamızı daha yukarıya taşımak, yukarıda olan iddiamızı da gerçekleştirmek için sporu bir yaşam biçimi ve bir kültür olarak güçlendirme noktasındaki çabalarımıza daha hızlı devam etmemiz gerekiyor. O yüzden üniversite gençliği, öğrenciler ve eğitim camiamızla bu iş birliklerimizi güçlendireceğiz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen gerek akademik anlamda gerek sportif anlamda büyük başarılara imza attığına dikkat çekerek Bakan Kasapoğlu’na katkı ve destekleri için teşekkür etti.
Öğrencilerle interaktif bir ortamda devam eden söyleşi, fotoğraf çekimi ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

22-06-2022

Haber Galerisi