HABERLER
X

21 Canımız Adına 21 Fidan Toprakla Buluştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 21 öğrencimiz için Hamidiye ve Gülhane Külliyelerimizde anma töreni düzenlendi.  

Duygusal anların yaşandığı anma töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kemalettin Aydın, “Hayatlarının baharında kalbimize gömdüğümüz pırıl pırıl evlatlarımızı asla unutmayacağız… Unutturmayacağız…” dedi.
Konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamayan Rektör Aydın, “
Bazı anlar vardır, insanların kendisini çaresiz hissettiği, kelimelerin boğazına düğümlendiği, söyleyecek söz bulamadığı. Depremde kalbimize gömdüğümüz öğrencilerimiz, vatandaşlarımız, analarımız, babalarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız, tanıdığımız tanımadığımız insanlarımızın acısını yüreklerimizde yaşarken söyleyecek söz bulamıyorum. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesi olarak, her biri paha biçilmez bir değer olan 21 öğrencimizi yaşadığımız bu yıkıcı afette sonsuzluğa uğurladık. Acımız tarifsiz… Sevgili öğrencilerimiz kalbimizde daima yaşayacak.” şeklinde konuştu.

21 Can Adına 21 Fidan Toprakla Buluştu
Anma konuşmalarının ardından depremde hayatını kaybeden 21 öğrencimizin fotoğraflarından oluşan gösterim, katılımcılar tarafından duygu dolu anlar yaşanarak izlendi.
Daha sonra Hamidiye ve Gülhane Külliyelerinin bahçelerine depremde kalbimize gömdüğümüz adlarının yazdığı fidanlar toprakla buluşturuldu.
Anma töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ve depremde hayatını kaybedenler için yapılan dua ile son buldu.

09-02-2024

Haber Galerisi