HABERLER
X

Kudüs Üniversitesi'nde Göğüs Hastalıkları Sempozyumu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden akademisyenler, Filistin'deki Kudüs Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen göğüs hastalıkları sempozyumunda Filistinli meslektaşlarına bilimsel deneyimlerini paylaştı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kudüs Üniversitesi tarafından 22-25 Eylül tarihlerinde, Kudüs Üniversitesi'nin Doğu Kudüs'teki ana kampüsünde düzenlenen sempozyuma Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Genel Sekreterimiz Dr. Öner Güner, Rektör Danışmanlarımız Doç. Dr. Güven Bektemür, Prof. Dr. Halit Çınarka ile akademisyenlerimiz katıldı.

Sempozyumda, Türk ve Filistinli akademisyenler, akciğer kanserinde tanı ve tedavisindeki güncel yaklaşımlar ve gelişmeler, göğüs cerrahisi, astım, akciğer transplantasyonu ve tütünle mücadele konularında sunumlar yaptı.

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, sempozyumda yaptığı konuşmada, "Sağlık Bilimleri Üniversitemiz ile Kudüs Üniversitesi arasındaki iş birliğinin gelişmesinden mutluluk duymaktayız" dedi.

Doğu Kudüs'ün sembol kurumları arasındaki Kudüs Üniversitesinin akademik alandaki çalışmalarının güçlenmesinin önemine işaret eden Demirer, "Tıp fakülteleri dünyanın her yerinde önemlidir. Çünkü halk ile iç içe olan, fertlerin en fazla güvenini kazanan meslek grubunu doktorlar oluşturmaktadır" diye konuştu.


Doktorluk mesleğinin toplumsal bir boyutunun da olduğuna değinen Demirer, Filistin halkının direncinin yükseltilmesinde doktorların da sorumluluğunun bulunduğunu kaydetti.

- "İş birliği ve bilgi paylaşımını hedefliyoruz"

Sempozyumun katılımcılarından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya da sempozyumla alakalı yaptığı açıklamada, bu sempozyumla karşılıklı etkileşim, iş birliği alanlarının oluşturulması ve bilgi paylaşımını hedeflediklerini söyledi.

Çetinkaya, "Göğüs hastalıklarıyla ilgili güncel bilgilerin paylaşıldığı bir bilimsel program düzenleniyoruz. Bu bilimsel programda hem Türkiye hem de Filistin'deki tecrübeli ve uzman akademisyenler bu konuda tecrübelerini paylaşıyorlar." dedi.

25-09-2022