HABERLER
X

Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

Heyecanı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Beyaz Önlük Giyme” Töreni, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  

Törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Karakoç, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Öner Güner, Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir, Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdüresi Dr. Öğr. Üyesi Şemsi Nur Karabela ile çok sayıda idari personel, akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin beyaz önlük giymenin tıp öğrencisi için hekimlik yolunda önemli dönüm noktası olduğunu söyledi. Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almaları için yeterli fiziki koşullara ve öğretim üyesi kadrosuna sahip olduğuna dikkat çeken Gültekin, “Sizler bugün, burada, dünyanın en kadim mesleklerinden biri olan ve fedakârlık, hoşgörü ve olağanüstü çalışma azmi ve kararlılığı gerektiren bir alana mensubiyetin başlangıç aşamasındasınız. Çok önemli bir karar vererek bu mesleğe ilk adımınızı attınız. Bugünden itibaren mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneklerle donanma, kendinizi geliştirme ve insanlığa faydalı olma noktasında çalışmalarınızı yoğunlaştıracaksınız. Öncelikli mesleki ilkeniz insanlara faydalı olma üzerine kurulu olduğunu unutmayınız. Hayat felsefenizi ve yaşam tarzınızı derinden etkileyecek, yeniden kodlayacak bir mecraya girdiniz. Bu yol kolay bir yol değil; fedakârlık ve gayret üzerine kurulu, belki belli dönemlerde motivasyonunuz azalacak, zaman zaman kararlılığınızı tahkim etmek durumunda kalacaksınız. Ama, pişman olmayacaksınız.” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç yaptığı konuşmada, önlükteki beyaz rengin aydınlık, saflık, temizlik, dürüstlük, iyi niyetlilik, sevgi ve şefkatle birlikte aynı zamanda merhametin de simgesi olduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Karakoç sözlerini şöyle sürdürdü;
“Siz bugün beyaz önlük giyerekten meslek hayatınızda yeni bir beyaz sayfa açmış oluyorsunuz.
Mesleğiniz sürekli çalışmayı, bilgileri yenilemeyi ve özverili olmayı gerektiren zorlu bir meslek olduğu kadar, kutsal bir meslektir de aynı zamanda.
Ailenizden aldığınız edep ve terbiye kültürünü mesleğinizde de lütfen devam ettirin. Araştırmaya ve sorgulamaya devam edin. Hastalarınıza, hasta yakınlarına anneniz, babanız gibi bakın. Onların kendiniz gibi birilerinin çok değer verdiği en yakınları olduğunu sakın unutmayın. Her zaman hedefiniz hastayı iyileştirmek, ıstırabını dindirmek, teselli etmek ve gerekirse yol göstermek olsun.
Amacınız ünlü birer hekim olarak şöhret kazanmak değil, hayır dua biriktirmek olsun. Zaten milyonlarca akranınızdan yüksek puanlar alarak kazandığınız bu fakülteye girmek için gösterdiğiniz gayretle, kararlı ve bilinçli bir şekilde çalıştıkça iyi birer hekim olacaksınız. Bugün giyeceğiniz önlüğün şerefini her daim her şeyin üstünde tutun...
Genç Meslektaşlarım,
Az önce belirttiğim gibi bu fakülteye çok kişinin önünde büyük başarılar kazanarak geldiniz. Bugün sizlere bembeyaz bir önlük hediye ve emanet ediyoruz. Lütfen ona sahip çıkınız... Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’de tıp öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu unutmayın. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın hakkını hep gözetiniz...
Üniversitemizde sizleri yetiştirmek için gayret gösteren, birbirinden yetkin ve donanımlı değerli hocalarımızdan olabildiğince faydalanmaya çalışın. Bu günlerinizi ve fırsatı ganimet bilin, değerlendirin. Yine böyle bir gün gelip mezuniyet için tekrar toplandığımızda, gözleri bu günkünden daha parıltılı, kendinden ve bilgisinden emin, geleceğe güvenle bakan genç doktor meslektaşlarımız olarak sizleri ailelerinizle birlikte gururla alkışlamak istiyoruz.
Çok Kıymetli Aileler,
Artık tıbbiyeli olarak evlatlarınızın bir diğer ailesi de bizler olduk. Bu zamana kadar onlara hep destek oldunuz, Üniversitemiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Buralara kadar getirmiş olmanın haklı gururunu sizin...Sizlerden istirhamım; üniversiteli olacak kadar yetişkin olsalar da, bu zorlu süreçte biz onları geleceğe hazırlarken, onlardan ve bizden desteklerinizi lütfen esirgemeyin... Hep onların yanında olmaya devam edin ve hissettirin...
Onlar burada bize ve Allah’a emanettir...
Sizleri tekrar tebrik ediyor, genç meslektaşlarımıza Allah’tan muvaffakiyetler diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Tören, öğretim üyelerinin, birinci sınıfa başlayan öğrencilere beyaz önlüklerini giydirerek tebrik etmelerinin ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

01-12-2021

Haber Galerisi