HABERLER
X

Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi tören alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.  

Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Üyesi Şemsi Nur Karabela’nın ev sahipliğinde düzenlenen törene Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsi Nur Karabela, 23 programdan 750 sağlık profesyonelini mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık profesyoneli ihtiyacını gözeterek planlama yaptığına dikkat çeken Karabela “İnsan sağlığına hizmet gibi kutsal bir görev ifa eden, görevinin gerektirdiği şuuru ve sorumluluğu taşıyan sağlık profesyonelleri yetiştirdiğimiz için biz de öğrencilerimiz de aileleri de bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Mezunlarımızın mesleklerini sürdürmenin yanında akademik eğitimlerine devam ederek hepsinin daha üst düzey görevlere yükselmelerini de gönülden temenni ediyorum. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin, vatanına milletine bağlı, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

 

Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari personelinin özverili çalışmaları sonucunda yetiştirdikleri donanımlı öğrencileri mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç, “Değerli mezunlarımız, önünüzde kendiniz aileniz ve ülkenize karşı sorumluluklarınız olduğunu biliyorsunuz. Her son yeni bir başlangıçtır düşüncesiyle kariyer basamaklarınızı hızla tırmanacağınıza eminiz. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı, aileniz kadar Sağlık Bilimleri Üniversitesini de onurlandıracaktır.” dedi.

Toplumun mezunlarımızdan en önemli beklentisinin bundan sonraki yaşamlarında karşılarına çıkacak tüm zorlukları aldıkları eğitim ile analiz ederek aşmaya çalışmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yunus Karakoç, mezunlarımızın bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan ailelerine ve Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari personeline teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerimize temsili diplomaları akademisyenlerimiz tarafından takdim edildi.

Diplomalarını alan öğrencilerimizin, keplerini havaya atması ve fotoğraf çekiminin ardından mezuniyet töreni sona erdi.

23-06-2022

Haber Galerisi