HABERLER
X

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından Hamidiye ve Gülhane Külliyelerinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 

Hamidiye Külliyemizde düzenlenen törenin açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç, Türkiye’de en yüksek kadın istihdamının sağlandığı yerlerin başında üniversitelerin geldiğini belirterek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin senato ve yönetiminde 33 kadının yer aldığına ve üniversite öğretim üyeleri arasında kadın oranının %43 olduğuna dikkat çekerek “Üniversitemizin Kadın Mensuplarıyla Gurur Duyuyoruz” dedi.

Gülhane Külliyemizdeki törende konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemalettin Aydın, kadınların dünyaya renk ve değer kattıklarına dikkat çekerek, “hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan fedakâr kadınlarımızın her geçen gün daha eğitimli, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, kadınların mağdur değil mağrur olduğu günler dilerim.” şeklinde konuştu.

Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Yıldırım ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Kevser Topkar’ın  konuşmalarının ardından farklı ülkelerden öğrencilerimiz kendi ülkelerinde kadınlara yönelik uygulamaları paylaştılar.
Konuşmaların ardından Rektör Yardımcılarımız ve yöneticilerimiz tarafından katılımcı kadınlara karanfil dağıtıldı.

08-03-2022

Haber Galerisi