HABERLER
X

Tıp Fakültemizin Beyaz Önlük Giyme Töreni

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenledi. 

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ile çok sayıda idari personel, akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin ilk ve tek sağlık temalı devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Tıp Fakültesinde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekerek, “Hekimliğin sembolü ve ilk adımı olarak kabul edilen beyaz önlüğün manevi değeri çok büyüktür. Beyaz önlük güzeli, başarıyı temsil eder ve leke kaldırmaz. Ümit ederim bu önlüğü üzerinizden hiç çıkarmaz ve hakkını verirsiniz. Bu kutlu yolculukta üniversitemiz ve hocalarımız daima sizlerle beraber yürüyecektir. Her birinizin başarılı olacağı konusunda inancımız tamdır. Bizlere düşen, sizleri hem iyi hekimler hem de iyi insanlar olarak yetiştirmektir.” dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de yaptığı konuşmada Mekteb-İ Tıbbıye-İ Şahane’nin 1933 yılında kapatılmasından 84 yıl sonra aynı ruh ve aynı heyecanla önlük giyme töreni düzenlediklerini söyledi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Osmanlı coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903 yılında 2. Abdülhamid Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahanenin devamı olduğuna dikkat çeken Rektör Erdöl, “1933 Üniversite Reformu ile Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin Millî Eğitim Bakanlığı'na bırakılarak Haydarpaşa Lisesi'nin kullanımına geçmesinden 82 yıl sonra Sultan Abdülhamid Han'ın başlattığı eğitim hamlesinin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu tarihi hatıraya hürmeten konuya yakın ilgisini çok yakından biliyor ve kendilerine de bu vesileyle bir kere daha teşekkür ediyorum. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin açılışından yaklaşık 114 yıl sonra ikinci kez tıbbiyelilerin önlük giyme törenine Rektör olarak katılmanın gurur ve heyecanını yaşıyorum. Atalarımızın muhteşem bir mirası olan Mekteb-İ Tıbbiye-İ Şahane’nin hem tarihi misyonuna uygun tıbbiyeli yetiştirmesi hem de eski güzelliğine, ihtişamına kavuşması için gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki bu külliyeden mezun olacak öğrencilerimiz, 2. Abdülhamid Han'ın aziz mirasına, henüz bıyığı terlemeden Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan Tıbbiyelilerin kutlu hatırasına,14 Mart 1919'da işgal kuvvetlerine direnerek Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan öncü meslektaşlarımızın bağımsızlık şuuruna, 15 Temmuz’da verdikleri onurlu mücadeleyle hain girişimin akamete uğratılmasında önemli bir rol üstlenen meslektaşlarımızın asil duruşuna sonsuza kadar sahip çıkacaklardır. Kutsal bir mesleğe ilk adımlarını atan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Meslek hayatınızda ırk, dil, din, cinsiyet… ayrımı yapmadan yeminize sadık kalacağınıza yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Tören 101 öğrenciye beyaz önlük giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

30-12-2017

Haber Galerisi