Beslenme ve Güvenilir Gida Arastirma Uygulama Merkezi
Beslenme ve Güvenilir Gıda Araştırma Merkezi Alt Birimleri
Ulusal Beslenme Rehberi birimi
A-Yaşam boyu beslenme birimi
a. Gebelik öncesi beslenmeb. Gebelikte beslenme
c. Lohusa beslenmesi
d. Süt çocuğu beslenmesi (0-1 yaş)
e. Okul öncesi çocuk beslenmesi (1-5 yaş)
f. Okul çocuğu beslenmesi (5-12 yaş)
g. Adolesan beslenmesi (12-18 yaş)
h. Sporcu beslenmesi
i. Yaşlı beslenmesi
B-Hastalıkta beslenme birimi
a. Kalp hastalıklarıb. Kanser
c. Diyabet
d. Sindirim sistemi hastalıkları
e. Osteoporoz
f. Yeme bozuklukları
g. Psikiyatrik hastalıklar
h. Otizm
i. Allerji ve besin duyarlılıkları
j. Vejateryan beslenme
k. Obezitede beslenme
Gıda güvenliği Araştırma ve Bilgilendirme Merkezi
A-Gıda toksikoloji birimi
a. Kimyasal kontaminasyonb. Doğal toksinler
c. Mikrobial kontaminasyon
d. Gıdanın işleme teknolojisi
B-Besin takviyeleri araştırma birimi
a. Sporcu takviyelerib. Hastalıklarda takviyeler
c. Makronutrient-fitonutrient -vitamin-mineral takviyesi
d. Bitkisel takviyeler
C-Gıda etiket birimi
a. Gıda etiket üretimi (içerik, uyarı, doğallık, katkı, işlem teknolojisi)Operasyon Merkezi
a. İnsan kaynaklarıb. Finans ve Bütçe
c. Bilgi ve teknoloji yönetimi
d. Ulusal beslenme izlemi ve istatistik
e. Ulusal Beslenme polikliniği yönetimi
f. Ulusal beslenme eğitim programı birimi
g. Gıda yardım programı birimi
h. Medya takip ve değerlendirme
i. Ürün geliştirme birimi
j. Politika ve mevzuat geliştirme