HABERLER
X

Hamidiye Eczacılık Fakültemizde Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri kapsamında mezunlarını coşkuyla uğurlamaya devam ediyor. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesinin ilk mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Hamidiye Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Kale’nin ev sahipliğinde Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi orta bahçede gerçekleştirilen törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, mezunların alanda kendileri için ayrılan yerleri almalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, törende yaptığı konuşmada, ülkemizde eczacılık öğretiminin 14 Mayıs 1839 tarihinde Sultan II. Mahmut tarafından tesis edilen Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane bünyesinde açılan “Eczacı Sınıfı” ile başladığına dikkat çekti.

Erdöl konuşmasında, “Osmanlı döneminde; eczacı olabilmek için Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’ye kaydolmak, en az altı sene bir eczanede kalfalık/çıraklık yapıp pratik eczacılık ö öğrenmek gerekiyordu.” İfadelerini kullandı.
Erdöl sözlerini şöyle sürdürdü;
“Sevgili mezunlarımız, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane geleneğinden gelen üniversitemiz sürekli gelişip değişiyor. Bu gelişimin yanı sıra, bir yandan taşıdığı değerlere ve geleneklere sahip çıkarken diğer yandan kendini çağın ve bilimin gereği olarak yenilemeye ve ileriye taşımaya devam ediyor. Bunun doğal bir sonucu olarak zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bir süreci başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız. Yoğun çaba ve çalışmalarınız sayesinde bu mutlu güne ulaştınız. Hepinizi can-ı gönülden kutluyorum. Çağın ihtiyaçları doğrultusunda almış olduğunuz eczacılık eğitimi, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden, yaptıkları çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde eden kıymetli akademik kadromuz tarafından verildi. Ancak unutmamalısınız ki; eczacılıkta eğitim hiçbir zaman bitmemektedir. Meslek yaşamınızın son gününe kadar eğitiminiz devam edecektir. Sizleri kendini yenileyen, geliştiren mezunlarımız olarak görmek en büyük temennimizdir. Tüm öğretim üyesi arkadaşlarım adına hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi’nden uğurlarken, meslek hayatınızda başarılar diler, ömür boyu mutlulukların sizlerle birlikte olmasını dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.
Hamidiye Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Kale ise mezun öğrencileri ve ailelerini kutlayarak “Uzun, zorlu ve yorucu bir eğitim sürecinin sonundasınız. Bu sizin için yeni bir başlangıç. Bu süreçte iyi bir eczacı olma adına gereken bilgi donanım ve beceriye sahip oldunuz. Üniversitemize geldikleri günden itibaren sevgili öğrencilerimizin, titizlikle mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdikleri için tüm öğretim üyelerimize şükranlarımı sunarken tüm mezunlarımızı ve ailelerini kutluyorum. Mesleki etik ve insana vereceğiniz değer her zaman rehberiniz olsun” dedi.

Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin coşkuyla keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

23-06-2022

Haber Galerisi