HABERLER
X

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ”Vefa” ve ”4. Şahane Medya” ödülleri sahiplerini buldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (SBÜ) kuruluşunun 8'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda "Mektebi Tıbbiyye-i Şahane Vefa Ödülleri" ve "4. Şahane Medya Ödülleri" sahiplerini buldu. 

Kuruluşundan bu güne üniversiteye destek veren isimler ile sağlık temalı haberlerin adsız kahramanlarına teşekkür etmek amacıyla düzenlenen ödül törenleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Külliyesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ödül töreninin açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl; "Yirmi birinci yüzyılın inkâr edilemez bir gerçeği televizyon, gazete, dergi ve internet ortamı olmak üzere hiç şüphesiz medyadır. Medya doğru, ahlaki ve müspet bir şekilde kullanıldığında, eşi benzeri bulunmaz bir iletişim aracı, bilgi kaynağıdır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesi olarak geride bıraktığımız 2022 yılı boyunca iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak, başta Aziz Milletimiz olmak üzere, ulaşabildiğimiz herkese yaptığımız çalışmaları, insanlığın faydasına ve zararına olduğunu gördüğümüz konuları anlatmayı ve dolayısıyla insanlığı bilinçlendirmeyi hedefledik.

Medyada bilim, eğitim, patent, inovasyon çalışmalarımızla; akademisyen ve öğrencilerimizin başarıları ve yenilikçi projelerimizle yer aldık. Bilimsel ve akademik çalışmalarımızın yanı sıra uluslararası eğitim faaliyetlerimizle çok sayıda olumlu haber konu olduk.

Hiç şüphe yok ki her müspet çalışma neticede meyvesini verir. Doğru haber hassasiyetimiz ve insanlara faydalı olanı ulaştırma gayretlerimizle, Türkiye’nin en prestijli televizyon, gazete, dergi, radyo ve sosyal medya ağlarının sayfalarını süsledik. Elbette zaman zaman değerli teveccühler de aldık ve onurlandık.

Başta Basın Danışmanlığımız olmak üzere yakaladığımız başarıda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, akademisyenlerimize ve çalışmalarımızı haberleştiren medya mensuplarımıza değerli gayretleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum.

2023 yılında da değişmez ilkemiz, ivme kaybetmeden Aziz Milletimize ve sesimizin ulaştığı herkese, doğru ve faydalı olanı sunmak ekseninde sürdürülebilir bir vizyonla ilerlemek olacaktır.

Ruhuyla bizim olan, geçmişten bize kalan eski fakat eskimeyen bir özdeyişimiz vardır: “Marifet iltifata tabidir”.

Sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve teveccühleriyle, Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak kurulan ülkemizin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Basın Danışmanlığı 2018 Yılında sağlık temalı haberlerin adsız kahramanlarına teşekkür etmek için yola çıktı.

Amacımız, en büyük değerimiz olan sağlığın doğru anlatılması ve anlaşılması noktasında emek veren Basın Mensubu arkadaşlara; harcadıkları kıymetli mesaileri ve değerli gayretleri için üniversitemiz ve halkımız adına teveccüh göstermektir.

Ödüle layık görülen basın mensubu arkadaşları tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl tarafından takdim edilen "Mektebi Tıbbiyye-i Şahane Vefa Ödülleri", ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilmek üzere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'na verildi.

"Vefa Ödülü" verilen isimler arasında Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 25. Dönem TBMM Başkanı ve TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer aldı.

Törende, "Televizyon", Yazılı Basın", "Ajans" ve "Dijital Yayın" kategorilerinde verilen 4. Şahane Medya Ödülleri de sahiplerini buldu.

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Elif Küçük, Haber Ajansı dalında "Yılın Sağlık Muhabiri Ödülü “ne layık görüldü.

Ödül alan diğer isimler kategorilerine göre şöyle:

Haber Ajansı:

"Yılın VakaAraştırma Haberi Ödülü", "Kalp krizi geçirdiğini anlayan doktor acile sürdü" haberiyle Demirören Haber Ajansından (DHA) Özlem Yurtçu Karabulut

"Yılın Özel Haberi Ödülü", "9 yaşındaki fotoğraf gerçek oldu, uzman annesinin asistanı oldu" haberiyle İhlas Haber Ajansından (İHA) Hasibe Karadağ

Televizyon:

"Yılın Televizyon Muhabiri Ödülü" CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk

"Vaka-Araştırma Ödülü", "Türkiye'de ilk kez, DMD Kas hastası 13 yaşındaki çocuğa minyatür kalp pompası takıldı" haberiyle TRT Haber'den Fatma Demir Turgut

"Yılın Dosya Haberi Ödülü", "Organlarıyla Yaşatan Ölümsüz Kahramanlar" ile NTV'den Melike Şahin

"Yılın Özel Haberi Ödülü", "Masal Gibi Tedavi" haberiyle Star TV'den Dilşad Dede Taşkın

"Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü", "Deprem bölgesinde sosyal sorumluluk anlayışıyla yaptığı habercilik" dolayısıyla TRT Haber'den Elif Akkuş

"Sağlık Okuryazarlığı Ödülü", Haber Global'den Hasret Kaya "Grip mi Koronavirüs mü?"

"Televizyon Kategorisi Özel Ödülü", A Haber'den İslim Çobanoğlu "Şehir Hastanelerinin Sağlık Sistemine Katkısı"

Gazete:

"Yılın Sağlık Muhabiri Ödülü" Hürriyet Gazetesi'nden Buse Özel

"VakaAraştırma Haberi Ödülü", "Koronanın öksüz bıraktığı bebekler büyüdü" haberiyle Sabah Gazetesi'nden Dilan Kaya

"Yılın Özel Haberi Ödülü", "Türk Cerrahisi Kan Kaybediyor" haberiyle Yeni Şafak Gazetesi'nden Aybike Eroğlu

"Yazılı Basın Yılın Sağlık Editörü Ödülü", Akşam Gazetesi'nden Özlem Beytüt

Dijital Medya:

"Sağlık Okuryazarlığı Ödülü", TRT Dijital'den Mine Yagıcı Çiftci

"En Sağlık'lı Haber Sitesi Ödülü", Medimagazin Gazetesi İbrahim Ersoy

"Dijital Yayın Özel Ödülü", GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer

"Dijital Medya Yılın En Başarılı Sağlık Editörü Ödülü", haberturk.com'dan Ceyda Erenoğlu

Şahane Medya Ödülleri En Başarılı Sağlık Editörü kategorisi ödülüne iki kez layık görülen ve 2020'de hayatını kaybeden NTV Sağlık Editörü Tülay Karabağ'ın anısını yaşatmak için oluşturulan "Tülay Karabağ Onur Ödülü" ise Dijital Medya dalında Posta Gazetesi'nden Serpil Dokurel Erdoğan'a verildi.

Medya ödüllerinin ardından Rektör Erdöl tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlük Basın Danışmanı Ahmet Balcı'ya da çalışmalarından dolayı ödül takdim edildi.

15-04-2023

Haber Galerisi