HABERLER
X

Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi'nde İlk Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi'nin 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni Gülhane Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Karaoğlanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Genel Sekreter, akademik ve idari personelimizin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Karaoğlanoğlu, Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Karaoğlanoğlu konuşmasında, “Bugün burada, Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarından birinde bu konuşmayı yapmaktan ve en iyiler ile birlikte olmaktan büyük gurur duyuyorum. Fakültemizin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemiz 5 yıl önce kurulduğunda Türkiye’nin en iyi diş hekimliği fakülteleri arasında olacağımız konusunda iddialıydık. Çok kısa sürede fakültemizi Türkiye de az sayıda fakültede bulunan simülasyon laboratuvarları, endodontik mikroskoplar, CAD/CAM sistemleri, ortodontik tedavileri de şeffaf plaklar kullanarak hastaların tedavi edilmesi ve Türkiye de ilk olarak 3D yazıcıdan dolgu yapımı için gerekli altyapıyı kurarak bu alanda iddialı olduğumuzu kanıtladık.
Diş hekimliği pratik ve teorik eğitiminde yeni bir çağ açan metaverse benzeri sanal ortamda öğrencilerimizin tedavi uygulamalarını deneyimleyecekleri bilgisayarlı simülasyon sistemlerini de Rektörlüğümüz ve BAP birimimizin destekleri ile Fakültemize katarak Türkiye’de bu cihazı kullanan 2.ci fakülte olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. En üst seviye diş hekimliği eğitimimizde müfredatınızın vazgeçilmez parçası olacaktır.
Sevgili öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumluluğu olan sağlık çalışanları arasında önemli görevler alacaksınız ve kariyerinizde hızla ilerleyeceksiniz.
Sağlık profesyonellerinin ne kadar önemli olduğu dünyada ve ülkemizde görülen ve büyük mücadele verdiğimiz Covid 19 pandemisinde bir kez daha anlaşılmıştır. Sizlerin meslek yaşamınız boyunca önemli gelişmelere katkıda bulunacağınıza ve büyük başarılar elde edeceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Sizler Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunlarısınız. İlkler her zaman önemlidir ve unutulmazlar; sizler de unutulmayacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin
Öğrencilerimizin kıymetli aileleri siz 5 yıl önce çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Eğitimizin bir kısmı dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi sürecine denk gelmesine rağmen Fakültemizin alt yapısını Rektörlüğümüzün destekleri ile yenileyerek çocuklarımızın almak zorunda oldukları klinik uygulama eğitimlerini eksiz veren birkaç fakülteden biri olmanın gurunu yaşıyoruz. Biz onları bilim ve teknolojinin ışığında donatarak aynı zaman da vatan sever, etik değerlere bağlı ve meslektaşlarına saygılı bir diş hekimi olarak sizlere teslim ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mezunlarımızın özveri, sabır, mesleki bilgi ve birikimle sağlık hizmeti sunumunda etkin bir rol üstleneceklerini söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "Eğitiminizin size kazandırdığı temelleri güçlendirerek etik prensiplerden ödün vermeden bu değerli mesleğin birer mensubu olarak yolunuza devam edeceğinizden eminim. Bundan sonraki yaşamanızın da başarı, sağlık, mutluluklarla dolmasını ve birlikteliğimizin devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Doktor Cevdet Erdöl de konuşmasında şunları söyledi;
“Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin açılışından yaklaşık 5 yıl sonra 22 Kasım 1908'de bütçesi oluşturularak resmi bir yapıya kavuşturulan Dişçi Okulu, 28 Ekim 1909'da fiilen eğitime başlamıştır. Dişçi Okulu 30 Temmuz 1911'de de ilk mezunlarını vermiştir. 1933 Üniversite Reformu ile Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin Millî Eğitim Bakanlığı'na bırakılarak Haydarpaşa Lisesi'nin kullanımına geçmesinden 82 yıl sonra Sultan Abdülhamid Han'ın başlattığı eğitim hamlesinin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmuştur. Bu sene de gerek Hamidiye Külliyemizde gerek Gülhane Külliyemizde ilk diş hekimlerimizi mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz.
Köklü bir gelenekten gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak hedeflerimizi her zaman büyük ve yüksek tuttuk. Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların bir meyvesi olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün paylaştığı “2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”na göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi, bilimsel yayın sayısının en yüksek olduğu üniversiteler sıralamasında birinci olduk. Bu gurur verici başarının ardından yaptığım her konuşmada bizim rakiplerimiz ülkemizdeki üniversiteler değil, dünyanın önde gelen üniversiteleridir dedim. Kısa vadede dünyanın ilk 500 uzun vadede de ilk 100 üniversitesi arasına girmemiz gerektiğine dikkat çektim ve tüm çalışma arkadaşlarımdan bu doğrultuda aksiyon almalarını rica ettim.
Dün aldığım güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hollanda’daki Leiden Üniversitesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (CWTS) tarafından oluşturulan Leiden Ranking 2022 sıralamasında üniversitemizin devler ligine 618. Sıradan giriş yaptığını öğrendim. 2017-2020 dönemi Web of Science tarafından indekslenen yayın sayılarına göre yapılan sıralama özellikle üniversitemizin kuruluş dönemlerine denk geldiği için ilk 500’ün biraz üzerinde çıkmış görünüyor. İnanıyorum ki bir sonraki sıralamada ilk 400 sıralamasında yer bulacağız.
Bu başarı geçmişiyle geleceğe yürüyen büyük bir birikimin ürünüdür.
Bu başarı aile ruhu İle birbirine kenetlenmiş asil ve azimli kadromuzun başarısıdır.
Bu bir başlangıç ve biz hedeflerimize çok yakınız hamdolsun.
Sevgili öğrenciler, ülkemizin ve dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yerini alan üniversitemizde eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir.
Artık sağlık sektöründe bizzat hastalarla yüz yüze olacaksınız, bu yüzden hastalarla ilgilenirken yüzlerinizde gülümsemeyi eksik etmeyin.
Hepinizin vatanına milletine bağlı, milletimizin değerleriyle barışık, mesleğini en iyi şekilde yapma gayretinde olan, insana saygıyı hiçbir koşulda ihmal etmeyen, kendinizi emanet etmekten çekinmeyeceğiniz kadar güvenilir ve bilgili, mesleğinde her zaman etik davranış gösterme becerisine sahip bireyler olacağınıza inancımız tamdır.
Sevgili aileler,
Şundan emin olun ki Sağlık Bilimleri Üniversitesi evlatlarınızı, insani değerlere saygılı, mesleki bilgisi tam, sorumluluk alan, üretken, kendini yenileyen, topluma hizmeti gaye edinmiş sağlık profesyonelleri olarak yetiştirdi. Onların yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde elbette en büyük pay sizindir. Sizleri de özellikle kutluyorum.
Mezuniyetinizin size, ailenize, vatana, millete hayırlı olmasını temennisiyle bundan sonraki yaşantınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

45 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Mezun öğrenciler, mesleki yeminlerinin ardından, hep birlikte kep attı.

30-06-2022

Haber Galerisi