Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Buhara'da mezuniyet heyecanı

Buhara İbni Sina Devlet Tıp Enstitüsü iş birliği ile kurulan fakülte ve meslek yüksekokulunun öğrencilerinin katıldığı mezuniyet töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, çok anlamlı bir tören için kadim medeniyetin önemli şehirlerinden Buhara'da bulunduklarını belirterek, tarih boyunca büyük alimler yetiştirmiş bu büyük coğrafyada müstesna bilim yuvası olarak faaliyet gösteren Buhara İbni Sina Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunun çiçeği burnunda mezunlarını kutladı.

İki ülke cumhurbaşkanları arasında kurulan samimi dostluk ve ortak irade temelinde Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını, tüm alanlarda büyük bir ivmeyle derinleşen işbirliği kapsamında sağlık ve eğitim alanlarındaki işbirliğinin özel önem taşıdığını vurgulayan Aydın, ikili işbirliği çerçevesinde 2019'da faaliyete geçen İbni Sina Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunun sağlık eğitimi alanındaki işbirliğinin ilk meyvelerinden olduğunu söyledi.
Aydın, ülkede gerçekleştirilen reformlar sonucu sağlık hizmetleri ve sağlık eğitimi konularında Türkiye'nin dünyanın lider ülkelerinden biri haline geldiğini kaydederek, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in liderliğinde sürdürülmekte olan reform süreci sayesinde Özbekistan'ın da aynı sağlık standartlarına kavuşmasını temenni ettiklerini ve Türkiye olarak bu reform sürecini sağlık dahil olmak üzere her alanda koşulsuz desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirdi.
SBÜ'nün engin tecrübesinin Özbekistan'ın sağlık eğitimine değerli katkılar yapacağını, mezunların Özbekistan'ın yetişmiş insan gücüne katılarak bu süreçte öncü rol oynayacağına inandığını ifade eden Aydın, "Bu kıymetli çalışmaları, tarihte İbni Sina, Uluğ Bey, Harezmi, Ali Kuşçu gibi alimleri yetiştirmiş bu coğrafyanın yeniden bilimin öncülüğünü üstlenerek Üçüncü Rönesans'a kavuşmasına giden yolda önemli adımlar olarak görmekteyiz." dedi.
Buhara İbni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aynur Feyzioğlu da üçüncü mezunlarını vermenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, 300'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okuldan bu sene 100'e yakın öğrencinin mezun olduğunu belirtti.
Törene SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye'nin Semerkant Başkonsolosu Salih Caner, Buhara Devlet Tıp Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Teşayev, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.