Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Gülhane’de Mezuniyet Heyecanı

Rektörümüz Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, önceki dönem Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu, Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Tabip Tuğgeneral Hakan Bora Budak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Gerek, Prof. Dr. Yunus Karakoç, Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, dekanlarımız, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, akademik ve idari personelimizin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Gerek kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Gerek, “Bizler Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Gülhane markası ile kendini tanımlayan, büyük bir aileyiz ve bugün sağlık profesyonelliğine yelken açan sizler de artık bu ailenin bir parçasısınız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise mezun olmanın sadece bir diploma almaktan ibaret olmadığını vurgulayarak, "Mezun olmak, yıllarca süren emek, azim ve kararlılıkla dolu bir sürecin sonunda ulaşılan bir başarıdır. Bugün yeni bir dönemin başlangıcını kutluyoruz. Artık yeni bir yolculuğa adım atma zamanınız. Karşınızda belirsizlikler ve zorluklar ile birlikte fırsatlarla dolu bir dünya var. Bu dünyaya hazırlıklı olduğunuza güvenimiz tamdır. Hedeflerinize olan inancınızı asla kaybetmeyiniz. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta asla yalnız değilsiniz. Arkadaşlarınız, aileniz ve tüm hocalarınız, geri kalan hayatınız boyunca da sizin yanınızda olacaktır." diye konuştu.

Öğrencilerin eğitim süreçlerine dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

"Üniversite hayatınız boyunca edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle donanmış olarak araştıran, düşünen, bilimin ışığında çalışan, geçmişten aldığı medeniyet değerlerini geleceğe taşıyan, mesleki ve ahlaki duruşu etik kurallar içinde sergileyen, insani değerlere saygılı, meslek bilgisi tam, sorumluluk alan, topluma hizmeti gaye edinen, yaşadığı toplumu anlayan, yorumlayan ve yönlendiren, sorunun değil çözümün parçası olan, vefalı, ahlaklı, adaletli, erdemli ve sağduyulu, etik kurallara uyan birer kahraman olarak sizi mezun ediyoruz. Siz sınavı kazandığınızda ailelerinizin kahramanı oluyorsunuz, bugün diploma alırken bizim, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kahramanısınız. Artık yarından sonra Anadolu'ya gittiğinizde hepiniz milletin birer kahramanı olacaksınız."

Prof. Dr. Aydın, SBÜ'nün tüm Türkiye'nin ve dünyanın gönül coğrafyasına uzanan bir üniversite olduğunu belirtti. Üniversitenin tıp eğitimi vermek üzere Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılıp yaklaşık 121 yıl önce hizmete girdiğini vurgulayan Aydın, üniversitenin köklü tarihiyle ilgili olarak Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane öğrencilerinin Çanakkale başta olmak üzere tüm cephelere gitmeleri, Milli Mücadele'de Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla birlikte büyük sorumluluklar almaları gibi önemli tarihi dönüm noktalarına dikkat çekti. Prof. Dr. Aydın, üniversitenin sadece bir binadan ibaret olmadığını, burada bu toprakların vatan olma ruhu ve emperyalist güçlere karşı direnç ruhu bulunduğunu ifade etti. Bugün Gazze'deki Filistinlilerin direncini o günkü Milli Mücadele'den örnek aldıklarını belirten Aydın, Gazze'de henüz ana sütünden kesilmemiş bebeklerin üzerine bomba yağdıran İsrail'i ve destekçilerini kınadıklarını, Filistin'in ilelebet özgür kalacağı konusunda inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Aydın, “Filistin deyince bugün, Filistin'i anmadan emperyalist güçlerin mazlum coğrafyalardaki ana sütünden kesilmemiş bebeklerin üzerine bomba yağdırdığı bir dünyada, soykırımın adım adım bütün dünyanın gözü önünde uygulandığı bir dünyada, Filistin'in yanında olduğumuzu ve Filistin'in özgür bir ülke olarak bağımsızlığını Mustafa Kemal gibi bir liderle birlikte kazanacağına olan inancımızı belirtmek isterim. Filistin bayrağının ilelebet dalgalanacağına ve Filistin'in özgür bir devlet olarak dünya ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız tamdır. Bu düşüncelerle, Filistin bayrağını ve sevgili gençlerin balonlarını alkışlıyorum.” dedi.

Mezuniyette Filistin Vurgusu

Mezuniyet töreninde kep ve cübbeleriyle yürüyüş yapan bazı öğrenciler, boyunlarında kefiyeler, taşıdıkları dövizler ve Filistin bayraklarıyla İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'e destek verdiler.