Türk Devletlerinde Çalışma Hayatı ve Sosyal Koruma Konferansı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen konferansa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Sahil Babayev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Türk devletlerinin dayanışma ve işbirliğini artırmaya yönelik çözümler geliştirmesinin, geleceğe umutla bakılmasına zemin hazırladığını vurguladı. Prof. Dr. Aydın, "Türk Devletlerinde Çalışma Hayatı ve Sosyal Koruma Uluslararası Konferansı'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli hizmetler veriyoruz," ifadelerini kullanarak, üniversitenin biomedikal ve sağlık alanında dünyada 98. sırada yer aldığını belirtti.
Türk Devletlerinin Geleceği Ortak Hedeflerle Şekilleniyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuşmasında, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulmasıyla birlikte iş birliği alanlarının genişlediğini belirterek, “Türk devletleri coğrafyası, insanlık tarihine yön veren büyük medeniyetlerin kurulduğu bir coğrafyadır. Çalışma hayatında da ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesine bağlıyız. Amacımız halklarımızın refahını, güvenliğini ve huzurunu sağlamak," dedi.
Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolunda Ortak Türk Alfabesi Adımı
TDT Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Türk devletleri arasındaki birlik ihtiyacına dikkat çekerek, "Aynı milletiz, ortak bir tarihe, kültüre sahibiz. İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, işte birlik' prensibi Türk devletleri için önemli bir rehberdir," dedi. Yıldırım, Türk devletleri arasında dil birliğini sağlama yönünde önemli bir adım olan Ortak Türk Alfabesi’nin 2026 yılına kadar üye ülkelerde kullanılmasının hedeflendiğini duyurdu.
Konferans, Türk devletleri arasındaki iş birliği ve dayanışmayı pekiştirmek adına atılacak adımların konuşulduğu önemli bir buluşma olarak katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.