Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Hamidiye Külliyesi’nde “Gizem Dolu Anadolu” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Hamidiye Külliyesi’nde “Gizem Dolu Anadolu” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Serginin açılışına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
“Anadolu’yu Üniversitemize Getirdik”
Sergi açılışında fotoğrafları inceleyen Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın, sergide Türkiye’nin her bölgesinden fotoğrafların bir araya geldiğini belirterek, "4 mevsim, 3 farklı iklimin yaşandığı Anadolu'nun zenginlik ve güzelliklerini üniversitemize taşımanın mutluluğunu yaşıyorum. Anadolu'nun gizemini ve güzelliğini 81 ilin eşsiz manzaraları eşliğinde keşfetmeye imkân tanıyan sergide Resul Çelik'in 100 büyüleyici fotoğrafı yer alıyor. Anadolu insanı ve coğrafyasının zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren her bir karede Türkiye'nin farklı köşelerinden hikâyelere hayat veriliyor. Rize'de çaya hayat veren eller, cirit atan sporcular, Çamlıhemşin'de ve Tunceli'de gürül gürül akan şelaleler, Trabzon’da asırlara meydan okuyan Sümela Manastırı, Roma'dan günümüze kadar dimdik ayakta kalan Cendere Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, muhteşem manzarasıyla Zigana, heybetiyle asırlardır bizleri etkileyen Ayasofya, Sultanahmet, büyük bir huzurla namaz kılan cami cemaati, Anadolu'nun cefakâr kadınları, Mardin'in son kalaycısı ve bunların dışında onlarca eşsiz fotoğraf karesi sergide yer alıyor. Tüm fotoğraf severleri sergimize bekliyoruz” dedi.
“Bu Fotoğraf Sergisi Hayalimdi”
100'den fazla fotoğrafın yer aldığı sergide, Türkiye'nin 81 ilini tek tek gezerek, bilinen tarihi ve kültürel mekanlarının dışında, hala keşfedilmemiş yerler ve güzellikleri de yansıtmaya çalıştığını söyleyen Resul Çelik, “Öncelikle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın’a nazik ev sahiplikleri için teşekkür ederim. Fotoğrafın yaşanan bir anı saptama gücü vardır. Türkiye, doğanın her renginin var olduğu bir yeryüzü cennetidir. Fotoğrafçılık mesleğinin yanı sıra bir doğa tutkunuyum. Bu konuda deneyimli isimlerden bilgiler alıyorum. Geziyor, görüyor ve fotoğraf çekiyorum. İnsanların bilmediği güzellikler keşfetmek ve onları fotoğraflamak en büyük tutkum. Türkiye’nin mükemmel bir doğası var. Bu mükemmellikleri yansıtmaktan büyük haz alıyorum." diye konuştu.
Sergi, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Hamidiye Külliyesi’nde ziyaret edilebilir. Anadolu’nun dört bir yanından gelen doğa manzaralarını keşfetmek isteyen tüm fotoğraf severler sergiyi gezebilir.